google92207d2cbecf4788.html

Tatil aramalarında %80 artış yaşandı

Nisan ayıyla birlikte turizmin en hareketli olacağı dönemler başladı. Tatilseverler, hızlı bir şekilde tatil hazırlıkları yapmaya başladı.

Tatil aramalarında %80 artış yaşandı
03 Nisan 2024 - 14:03
Nisan ayıyla birlikte turizmin en hareketli olacağı dönemler başladı. Tatilseverler, hızlı bir şekilde tatil hazırlıkları yapmaya başladı. Arama motoru verilerine göre, 1 Mart – 1 Nisan arası dönem incelendiğinde, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının da etkisiyle tatil aramalarında %80’lik bir artış yaşandı. Tatilseverler uzun bayram dönemi için bütçelerine göre pek çok farklı alternatif seçenekler için aramalar gerçekleştiriyor. 
 
Tatil Aramalarında Antalya Birinci Oldu 
Türkiye’nin gözde tatil destinasyonu Antalya, tatilseverlerin aramalarında birinci sırada yer aldı. Özellikle uzun dönem tatillerde her şey dahil ya da ultra her şey dahil konseptinde konaklamak isteyenlerin tercihleri arasında yer alan Antalya, birçok alternatif konaklama seçeneği de sunuyor. Antalya’nın ardından tatilseverlerin en çok aradığı diğer yerler tatil yerleri ise Kapadokya, Fethiye, Bodrum ve Ayvalık oldu. Tatili daha düşük bütçelerle planlamak isteyenler ise İstanbul’a yakın lokasyonları tercih ediyor. Özellikle İstanbul’a yakın bungalov konaklama seçenekleri sunan Sapanca, Bolu, Maşukiye, Ağva aramalarda ön plana çıkıyor. 

Neredekal.com CEO’su Gökhan Sivrikaya: “Mart ayında artmaya başlayan tatil aramalarındaki hareketlilik Nisan ayında en yüksek seviyelere ulaştı. Tatilseverler uzun bayram dönemini kendi bütçelerine göre şekillendirerek tatil planlarını oluşturmaya başladı. Ailelerin daha çok ultra her şey dahil otelleri tercih ederek yeme-içme ve aktivite noktasında tüm beklentilerini karşılayacak seçeneklere yöneldiğini görüyoruz. Bu noktada Antalya birbirinden farklı seçeneklerle ön plana çıkıyor. Ardından Fethiye ve Bodrum’da yine vazgeçilmeyen tatil yerleri arasında. İstanbul’a biraz daha yakın tatil yapalım ulaşım bütçemiz daha uygun olsun diyenlerin tercihlerinin de Sapanca, Ağva, Ayvalık, İzmir olduğunu görüyoruz’’ dedi. 
 
Mart Ayında En Çok Çanakkale’de Artış Yaşandı
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Mart ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerine göre eğitim alanından sonra en çok fiyat artışı %94,97 ile lokanta ve otellerde görüldü.

Neredekal.com’da listelenen 23.000’den fazla tesise ait veriler incelendiğinde, Mart ayında otellerin ortalama oda fiyatları bir önceki yıla kıyasla %80 artarak 1.497 TL’den 2.688 TL’ye yükseldi. 

En çok oda fiyat artışı ise %122 ile Çanakkale’de yaşandı. %95 artış ile Ankara ikinci sırada yer alırken her mevsim tercih edilen tatil destinasyonlarından biri olan Kapadokya’nın içinde bulunduğu Nevşehir, %89 artış ile üçüncü sırada yer aldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum