google92207d2cbecf4788.html

Tarlada "çiçekler" açacak

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği, “Girişimcilik Tarımda Yeşeriyor” zirvesi ile tarımda fark yaratan girişimcileri ağırladı.

Tarlada "çiçekler" açacak
03 Kasım 2022 - 22:03
LİYAKAT, girişimcilikleriyle tarımda fark yaratan isimleri buluşturdu. Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), “Girişimcilik Tarımda Yeşeriyor” zirvesi ile tarımda fark yaratan girişimcileri ağırladı. LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi, hayata geçirecekleri “Tarlalar Çiçek Açsın” projesiyle kadın girişimcileri destekleyeceklerini söyledi. 
 
İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşen zirvenin açılışında konuşan LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi “sürdürülebilir kalkınmanın” ülkelerin ekonomik ve sosyal refaha ulaşması yoluyla, dünyaya barış ve huzur getirmeyi amaçlayan bir eylem çağrısı olduğuna dikkat çekti. Sürdürülebilir kalkınmanın, kırsal kalkınmayla başlayacağını belirten Eskinazi, kırsal kalkınmada kadının önemli bir yeri olduğunu söyledi.
 
GİRİŞİMCİ ÇİFTÇİYE DESTEK
Tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesine katkı sunmak amacıyla yeni dönemde “Tarlalar Çiçek Açsın” projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Eskinazi “Bu proje ile kırsalda kadın girişimciliğini özendirmeyi, yatırım imkânlarını geliştirmeyi, yeni girişimci kadın çiftçi projelerini hayata geçirmeyi ve kırsalda kadın girişimciliğini artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. Eskinazi proje ile kadınların sürdürülebilir iş olanaklarına ulaşacağını umduklarını belirterek “Toprağın dilinden anlayan kadınlara güvenerek, kadın istihdamını artıracak ve yerel üretimi sahipleneceğiz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
 
“Girişimcilik Tarımda Yeşeriyor” konulu zirveye tarımda girişimcilik için gençlerin ve kadınların bu işin içine daha çok dahil edilmesi gerektiği düşüncesi damga vurdu. Moderatörlüklerini Dokuz Eylül Üniversitesi İMYO Öğretim Üyesi ve DESEM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deniz Eriş, Güloğlu Plastik Genel Müdürü Gülçin Güloğlu Uğuz ve Gazeteci, İletişim Danışmanı Şafak İnce’nin yaptığı zirvede hem deneyimler hem yol haritaları paylaşıldı.  
 
“GELECEK TARIMDA”
Dikili Sera TDİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Öğmen :
“Ürettiğini satma garantili tarımsal modeller geliştirmek zorundayız.  Dikili TDİOSB bu konuda en güzel 'kurumsal' tarım girişim örneği"
 
Dikili TDİOSB Müteşebbis Heyet Üyesi Şener Kırıkkaya :
“Dikili TDİOSB'de üreticilerin enerjiyi sınırsız alabilecekleri, karbon salınımı yapmayacakları, suyu geri dönüşümle tekrar kullanacakları ve para kazanacakları bir üretim yapmak istiyoruz"
 
“GELENEKLERİMİZE DÖNMELİYİZ”
Sosyal Gastronomi Şefi Ebru Baybara Demir :
“Kırsal kalkınma için süslü, pahalı yatırımlara gerek yok.  Sürdürülebilirliğin teminatı küçük çiftçiler. Tarımda lojistik sorunumuz var, küçük çiftçi pazara ulaşamıyor.Ama eğer yapmak istersen başaramayacağın yok”
 
GENÇLER TARIMA ÇEKMEK İÇİN
Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat :
“Gençleri tarıma çekebilmemiz için önce köylere, tarıma bizler geri dönmeliyiz. Onlara örnek olabilecek, arazileri bütünleştirebilecek projeler yapmalıyız. En önemlisi sanayi sermayesinin artık tarıma girmesi gerekiyor. Tarıma para harcayacak kişi sanayiciler, yöneticiler. Bu birlikteliklerle, bu işi yapabiliriz"
 
İzmir Ziraat Odası Mühendisleri Odası Başkanı Hakan Çakıcı :
“Girişimciliğin temeli risk almak, riskleri ön görmektir. Tarımda risk fazla, öngörmek zor. Üretim planlaması yapılmak zorunda. Dünya artık birbirine bağlı. Biz bununla yarışmak için endüstriyel tarım yapmak zorundayız”
 
İletişim Uzmanı, Gazeteci ve Sunucu Özlem Dalga :
“Dijital kartvizitler ürettim. Dijital kartvizit aslında ağaç kesimini önlemeniz için bir yol, doğayı koruyorsunuz. Büyük adımlar gerekmiyor, ufak adımlar çok değerli”
 
“KÜLLERİNDEN DOĞAN ÇİFTÇİ”
TETA Teknik Tarım Genel Müdürü-LAKTO Teknoloji Kurucu Ortağı-Tarım 4.0 TED Başkanı Sumer Tömek Bayındır :
“Tarıma yapılan bir birim yatırım, her hangi bir sanayi yatırımının dört katı istihdam sağlıyor. Çiftçi her yıl küllerinden yeniden doğan en yılmaz girişimcidir. Bu adanmışlığı gençliğimizde de yeşertmeliyiz”
 
Çiftçi ve Girişimci Armağan Portakal :
“Sürdürülebilirlik önemli ama hepimizin büyümesi demek değil, büyümek istemiyorum. Yatayda mikro ağlar ördüğümüzde, dikey ayakta kalabilir. Ben tarımın içine sanat, tasarım, üretkenlik ekledim. Böyle bir yol yürüyorum”
 
Eczacı, Girişimci ve Çiftçi Feyza Tevrüz :
“Girişimcilik adalet, cesaret, ölçülülük ve bilgelik ister. Girişimcinin teorik bilgiye de kadim bilgiye de sahip olması gerektiğine inanıyorum. Tarımla ilgili çok kaynak var. Ziraatte öğrenmek bitmeyen bir süreç ve çoğu zaman verdiğiniz emeği geri alıyorsunuz”
 
Damlacık Arı Çiftliği Kurucucu-2 Milyon Arının Çiçek Annesi Çiçek Özyılmaz :
“İki oğlum, milyonlarca kızım dediğim arılarım var. Kendi ürünlerimi kendim tanıtacağım dedim. Bir işletme kurdum, marka oldum. Bütün kapıları zorladım, eğitimler aldım. Para değil, insan biriktirdim. Hedefim dünya markası olmak”
 
İhracatçı ve Girişimci Başak Mete : 
“Para kazanmak istiyorsan üret ve sat, biraz daha para kazanmak için al ve sat, daha fazlası için bir şeyi sat, sonra al. Girişimcilikte formül doğru pazarı oluşturup, sonra üretip ve satışı gerçekleştirmektir. Yani pazarı yaratmaktır asıl olan”
 
Katılımın yüksek olduğu zirveye destek sağlayan sponsorlara ve konuşmacılara nazar boncuğuyla teşekkür edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum