google92207d2cbecf4788.html

Bedri Baykam Sergisi Villa Levante'de

Villa Levante Sanat Galerisi, açılışını Ressam Bedri Baykam Sergisi ile yaptı.

Bedri Baykam Sergisi Villa Levante'de
03 Kasım 2022 - 22:07
Villa Levante Sanat Galerisi, açılışını Ressam Bedri Baykam Sergisi ile yaptı. Bornova’da 1831 yılında inşa edilen Levanten Köşkü’nde uzun yıllardır butik otel olarak hizmet veren Villa Levante, İzmir’in sanat hayatına katkı sunmak için sanat galerisini de hayata geçirdi.

Villa Levante Sanat Galerisi'nde sezonun ilk sergisi için UNESCO'ya bağlı Uluslararası Plastiksanatlar Derneği kurucularından ve Türkiye Ulusal Komitesi başkanı "Yeni Dışavurumculuk Akımı"nın öncülerinden Ressam Bedri Baykam'ın eserlerinden bir seçki oluşturuldu. Serginin açılışı bir kokteyl ile yapılırken, 30’dan fazla kitabı bulunan Bedri Baykam da bir imza günü etkinliğinde sanatseverler ile biraraya geldi.

Sergi 2 - 13 Kasım tarihlerinde her gün 11.00-18.00 saatleri arasında görülebilir.
Villa Levante Sanat Galerisi Müdürü Aylin Gürel Baştürk, İzmir’in kozmopolit bir kent olarak kültür sanat alanında da çok renkli olduğunu ifade ederek, kentin sanat hayatını besleyen sanat galerilerinin çok önemli bir misyona sahip olduğunu söyledi.

Villa Levante olarak yıllardır tarihi bir köşkte butik otel hizmeti sunduklarını söyleyen Baştürk, “Türkiye’nin batıya açılan yüzü İzmir’in kültür sanat hayatına kaliteli, nitelikli ve vurucu sergilerle katkı sunmak istiyoruz. Galerimizin bulunduğu köşk tarihi dokusuyla sizi ağırlamaya devam ederken, sanat galerimiz ile sizi bir sanat yolculuğuna da davet ediyor” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum