google92207d2cbecf4788.html

Pet İzmir 2023 açıldı

Pet İzmir - 7. Uluslararası İzmir Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı, törenle açıldı. Fuarizmir B Hol’de düzenlenen Pet İzmir, 1 Ekim 2023 akşamına kadar açık kalacak.

Pet İzmir 2023 açıldı
28 Eylül 2023 - 15:54
Pet İzmir - 7. Uluslararası İzmir Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı, törenle açıldı. Fuarizmir B Hol’de düzenlenen Pet İzmir,  1 Ekim 2023 akşamına kadar açık kalacak.
 
Alanında Avrupa’nın en büyük ikinci fuarı olan ve TEMA Fuarcılık’ın Fuar İzmir’de düzenlediği Pet İzmir açıldı. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Tema Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Karslı ve sektör temsilcileri katıldı. TEMA Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Karslı, “Uluslararası nitelikte düzenlenen Pet İzmir 2023 Fuarı ile sektörün 400 milyon dolarlık ihracat hedefine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Fuarımız, katılımcılarına. uluslararası ziyaretçilerin yoğun bir ilgi gösterdiği dört gün sunmakta. Türkiye’nin en büyük Avrupa'nın ise en büyük ikinci fuarıyız. Avrupa’da da birinci olmak istiyoruz. Bu fuarın açılmasında katkıları bulunan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Özuslu: Doğa sadece insanlara ait değil
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Sektörün ihracat potansiyelini artırması açısından fuarların ne kadar kıymetli olduğunun bilincindeyiz. Pet İzmir Fuarı, bu açıdan endüstriye bir nefes olsun, girişimcilerimize fırsatlar sunsun dileğiyle açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu fuarı kıymetli kılan kuşkusuz çok önemli bir özelliği daha var. Doğanın sadece biz insanlara ait olmadığını her gün hatırlamamız gerekiyor. Evlerimizde, sokaklarda yaşayan canların sadece merhamete değil, aynı zamanda yaşam haklarına ve saygıya ihtiyaçları olduğunu unutmamalıyız. İzmir, bu anlamda da oldukça farkında bir şehir. Biz hem evlerimizde hem sokaklarda, sokak canlarıyla bir arada yaşamaktan oldukça mutlu oluyoruz. Yaşadığımız şehri hayvanlarla, doğayla birlikte anlamlandırıyoruz. Fuarın, doğa hukuku ve hayvan hakları konusunda da bize yol göstermesini diliyorum” dedi.
 
1 Ekim’e kadar açık
Tören konuşmalarının ardından davetliler, stantları ziyaret etti. Sektörün önde gelen 225 firmasının 600 den fazla markayla katıldığı organizasyon kapsamında, kedi ve köpekler için mama, kum, kozmetik, bakım, dekorasyon, taşıma, tekstil, kulübe, aksesuar ve oyuncaklar görücüye çıktı. Kuş ve balıklar için yem, bakım, sağlık, kafes ile akvaryum sistemleri de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Evcil hayvan ihtiyaçları için geniş ürün yelpazesini inceleme fırsatı yakalayan hayvanseverler, veteriner hekimlerin kullandığı klinik ve teknolojik cihazlar hakkında da bilgil alabilecek. Yarışmaları, renkli gösterileri ve sunumlarıyla Pet İzmir 2023, 1 Ekim 2023 akşamına kadar açık kalacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum