google92207d2cbecf4788.html

Foça'nın Efsane Başkanı Nihat Dirim Ölümünün İkinci Yılında Anıldı

İzmir’in Foça İlçesi’nin 1989-1999 yılları arasında 2 dönem belediye başkanlığını yapan ve ilçede efsane başkan olarak tanınan Ahmet Nihat Dirim ölümünün ikinci yıldönümünde kabri başında anıldı.  

Foça'nın Efsane Başkanı Nihat Dirim Ölümünün İkinci Yılında Anıldı
03 Nisan 2024 - 17:07
İzmir’in Foça İlçesi’nin 1989-1999 yılları arasında 2 dönem belediye başkanlığını yapan ve ilçede efsane başkan olarak tanınan Ahmet Nihat Dirim ölümünün ikinci yıldönümünde kabri başında anıldı.  Yapılan konuşmalarda Dirim’in insan sevgisine, adalet duygusuna ve Ege’nin iki yakası arasında zor günlerde estirdiği barış rüzgarlarına vurgu yapıldı.

Ege Barış ve İletişim Derneği’nin Barış Belediyeciliği Emek Ödülü sahibi de olan Ahmet Nihat Dirim, bir süre kanser tedavisi görmüş, 3 Nisan 2022 tarihinde  Foça’daki evinde 63 yaşında hayata veda etmişti. Dirim bugün ilçe merkezindeki Eski Kabristan’da bulunan kabri başında dualarla anıldı. Aile fertleri ve sevenlerinin yanısıra anma programına CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, yönetim kurulu üyeleri, partililer, geçtiğimiz günlerde Foça’nın ilk kadın belediye başkanı olarak seçilen Saniye Bora Fıçı ve bazı belediye meclis üyeleri de katıldı.

Kabrine çiçekler konulup, dua edildikten sonra CHP Foça İlçe başkanı Günal Biçer bir konuşma yaptı. Kendilerini bir araya getirenin Ahmet Nihat Dirim’in yokluğu değil yaptıkları ve dünya görüşü olduğunu vurgulayan Günal Biçer; “Bizi bir araya getiren şey onun yokluğu değil, Nihat Dirim’in dünya görüşüdür. Çevreye olan sevgisi ve her yaştan insana olan saygısı, bizi onun fikirleri etrafında toplayan en önemli şeylerdir. Nihat Dirim, yalnız Foça’da değil, Ege’nin kıyılarında esen bir barış rüzgarıydı. İki yakanın halklarını ve yönetimlerini bir araya getirerek Türk-Yunan dostluğunu savundu. Foça’nın uluslararası kimliğini başta Yunanistan ve Marsilya olmak üzere birçok yerde öne çıkardı. Kentli olmanın yaşadığı yeri korumak demek olduğunu biliyordu. Bu yüzden ağacını, suyunu ve tüm yaşayanları bu mücadele içine alarak yaşadı ve yaşatmaya devam ediyor. Bizler; Foça’ya ve tüm yaşayanlarına gösterdiği bu değeri, bir emanet gibi kabul ediyor ve büyütmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. “ dedi.

Günal Biçer, Ahmet Nihat Dirim’in 1989 yılında en tepeye taşıdığı CHP bayrağını, 8.dönemde de dalgalandırdıklarını söylemeye geldiklerini, ismini yaşatmaya ve ona yakışır şekilde mücadeleye devam ettiklerini sözlerine ekledi.
 
Seyfi GÜL 

YORUMLAR

  • 0 Yorum