google92207d2cbecf4788.html

Dört fuar kapılarını "dayanışma" ile açtı

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından İzmir’de dört fuar kapılarını “dayanışma” ile açtı.

Dört fuar kapılarını "dayanışma" ile açtı
06 Mart 2023 - 19:26

4. Uluslararası Otel Restaurant, Cafe, Çamaşırhane Ekipmanları, Ağırlama ve Konaklama Teknolojileri Fuarı (HORECA Fair), Uluslararası Ev Dışı Tüketim Fuarı (HORECA EDT), Ambalajlama Paketleme Teknolojileri Fuarı (Pack Fair Türkiye) ve Gıda Ürünleri Fuarı (Food Fair Türkiye), kapılarını aynı gün “dayanışmayla” açtı.

 GL Platform tarafından Fuar İzmir'de düzenlenen 4 fuarın açılışı, siyah kurdela ile yapıldı. Fuarlar ayrıca deprem felaketinin yaralarını saracak. Bu doğrultuda fuar alanına 200 metrekarelik ‘Dayanışma Mutfağı kuruldu. GL Platform Fuarcılık, İzmir Aşçılar Derneği, Yaşar Üniversitesi, İzmir Ekonomi Kulübü Gastronomi Derneği ve İzmir Lokantacılar Odası’nın iş birliğinde kurulan dayanışma mutfağında, şefler kazanları İzmir’de misafir edilen depremzedeler için kaynattı. Donanımlı mutfakta aşçılar ve üniversite öğrenciler ile projeye katkıda bulunmak isteyen iş dünyası ve önemli sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek İzmir’deki depremzedelere akşam öğünü hazırladı ve kaldıkları yerleşim yerlerine ulaştırdı.
 

DİRENÇLİ ŞEHİR

Fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu “Umuyoruz ki bu felaket, ülkenin geleceği için karar mekanizmalarında bulunan tüm yöneticilere ders niteliğinde olmuştur” dedi. İzmir’de de ilk günden itibaren güzel bir dayanışma örneği sergilendiğini belirten Özuslu “Hayat zor da olsa devam ediyor. Etmeli ki, biz o ‘dirençli şehirleri’ oluşturacak imkana sahip olalım. Bu fuarı gerçekleştiriyor olmamız, bu idraka sahip olduğumuzu gösteriyor. Buradan ülkemize büyük bir destek ve nefes vermiş olacağız” diye konuştu.
 

“BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE TAŞIRIZ”

Tarıma, turizme, sanayiye, ticarete katkı sağlayan ve dirençli, yaşanabilir bir kent için emek veren herkesi başlarının üzerinde taşımaya devam edeceklerini söyleyen Özuslu “Fuarımızı başarıyla açıp, kapatmalıyız ki deprem bölgesinde katılmak isteyen ama katılamayan, işletmeleri zarar gören 10 değerli katılımcı firmamıza da güzel bir dayanışma mesajı gönderelim” dedi.
 

400 MARKA YER ALDI

Öte yandan sektörün buluşma noktası fuarda otel tekstili, mobilyaları, ambalaj, gıda, mutfak, otel odası, çamaşırhane, restoran ürün ve ekipmanları, aydınlatma, güvenlik sistemleri, havuz ve aksesuarları, soğutma grupları, otel ve restoran yapı danışmanlık firmalarından oluşan yaklaşık 400 marka yer aldı. Türkiye Aşçılar Federasyonu üye dernekleri, gün boyunca kendi yörelerine özgü lezzetlerden seçkiler sundu. Bu sene ilk kez kurulan “Kemeraltı Sokağı” da fuara damga vurdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum