google92207d2cbecf4788.html

Çocuktan çocuğa ikinci el eşyalar

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay: "Kaynakların verimli tüketimini, yeniden kullanım kültürünü çocuklarımıza aşılamalıyız"

Çocuktan çocuğa ikinci el eşyalar
24 Temmuz 2023 - 13:32

Karşıyaka Belediyesi’nin çocuklara yeniden kullanım ve tasarruf kültürünü aşılamak için düzenlediği çocuklar için 2. el pazarı, çocuklardan yoğun ilgi gördü.

Pazarda çocuklar kullanmadığı oyuncaklar, kırtasiye eşyaları, kıyafetler ve daha nice eşyalarını yaşıtlarının kullanımına sundu. Başkan Tugay, “Sadece tüketen değil üreten ve paylaşan bir toplum olarak geleceği inşa edebiliriz” dedi.
 
Karşıyaka Belediyesi, çocukların psikolojik, sosyal ve bilişsel gelişimlerini destekleyen projeleri kapsamında düzenlediği çocuklar için 2. el pazarında, erken yaşlarda tüketim alışkanlıklarında farkındalık yaratmayı, doğru tüketici davranışları kazandırmayı ve sıfır atık bilinci oluşturmayı hedefliyor. Bostanlı Zühtü Işıl Meydanı’nda kurulan pazarda sadece 7-14 yaş grubu çocukların tezgah açmasına, oyuncak ve çocuk eşyalarını satışa sunmasına izin veriliyor.
 

ÜRETEREK GELECEĞİ İNŞA EDECEĞİZ

Çocuklar için 2. El Pazarının öneminden bahseden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Sadece tüketen değil üreten ve paylaşan bir toplum olarak geleceği inşa edebiliriz. Kaynakların verimli tüketimini, tasarrufu, yeniden kullanım kültürünü erken yaşlarda çocuklarımıza aşılayabilirsek sürdürülebilir dünya hedefine ulaşma şansımızı da artırırız. Düzenlediğimiz seminer, söyleşi, konferanslarla, yaptığımız etkinliklerle toplumun her kesimine bu kültürü tanıtmaya çalışıyoruz. Çocuklar için düzenlediğimiz 2. el pazarımızda Karşıyakalı çocukların kullanmadıkları eşyalarını, oyuncaklarını ve kırtasiye malzemelerini yaşıtlarının kullanımına sunmalarını sağlıyoruz. 7-14 yaş arası çocuklarımız böylece deneyimleyerek öğreniyor, teoride anlatılan bu kültürü uygulamayla pekiştiriyorlar. Karşıyaka’mızda düzenlediğimiz bu etkinliğin tüm ülkeye yayılarak bir farkındalık oluşturmasını arzuluyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum