google92207d2cbecf4788.html

Başkan Soyer, İzmir'deki şehit ve gazi yakınlarını ağırladı:"Hep birlikte daha güzel bir memleket kuracağız"

İzmir’deki şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri,18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti.

Başkan Soyer, İzmir'deki şehit ve gazi yakınlarını ağırladı:"Hep birlikte daha güzel bir memleket kuracağız"
18 Mart 2023 - 22:55

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümü nedeniyle İzmir’deki şehit ve gazi derneklerinin temsilcilerini ağırladı. Bu topraklarda yaşayan atalarımızın daha özgür bir ülkede yaşaması için bedeller ödediğini ifade eden Başkan Soyer, “Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Hep birlikte daha güzel bir memleket kuracağız”dedi.

İzmir’deki şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri,18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer, şehit ve gazi derneklerinin temsilcilerini İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sürdüğü Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) ağırladı.
Atalarımızın yüz yıl önce İktisat Kongresi’ni İzmir’de topladığını ifade eden Başkan Soyer, “İnsan hayret ediyor. Yoksulluk had safhada. En yoksul dönemde Mustafa Kemal Atatürk büyük bir yıkımın olduğu o yıllarda ülkeyi refaha kavuşturmak için hiç umudunu kaybetmeden kongreyi topluyor. Türkiye’nin her yerinden aralarında işçi, çiftçi, sanayicilerden oluşan bin 135 delege geleceği yönlendirmek için 16 gün boyunca çalışıyor. Şu anda da aynı noktadayız. Müthiş bir umutsuzluk olduğu bir dönemdeyiz. Gençler umutlarını, hayallerini kaybetmiş durumda. Ayrıca Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla büyük enkaz ve yıkım yaşadık.Yunanistan kadar büyük bir coğrafyada Kurtuluş Savaşı’ndan daha büyük bir kaybı bir günde yaşadık. Böyle umutsuzluğun olduğu zamanlarda yine o yıllarda olduğu gibi biz kongre düzenliyoruz. Bu topraklarda yaşayan insanlar sizler, sizlerin yakınları yine özgür yaşansın diye bedeller verdiler. Daha adil, daha özgür, daha adaleti bir ülke istiyoruz. İktisat Kongresi de bunun yolunu açıyor. Hep birlikte biz daha güzel bir memleket kuracağız. Bu kongre süreci bana bunu gösterdi. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın.Madem bizim atalarımız o koşullarda bunu başarmış bizim başarısızlığa uğrama gibi bir sürecimiz olamaz” dedi.


El birliğiyle tüm zorlukları aşacağız

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak şehit ailelerinin, gazilerin her zaman yanında olacaklarını ifade eden Başkan Soyer, “Size daha çok sahip çıkmaz istiyoruz, daha çok destek vermek istiyoruz. Daha fazlasını yapacağımızı biliyoruz. Acılarımız hiçbir zaman dinmeyecek. Acılarımız hep taze kalacak ama bütün bunları da el birliğiyle aşacağız. İyi ki varsınız. Bizim gücümüz yettiğince, elimizden geldiğince sizlerin yanında olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu. Dernek temsilcileri de Başkan Soyer’e kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum