google92207d2cbecf4788.html

Emre Üçkardeşler: Çocuklarımızın refahını artırmak istiyoruz

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan UNICEF Türkiye Sosyal Politikalar Bölüm Başkanı Emre Üçkardeşler, “İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Çocuk Çalıştayı” sunumunu yaptı.

Emre Üçkardeşler: Çocuklarımızın refahını artırmak istiyoruz
18 Mart 2023 - 22:46

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin üçüncü gününde konuşan UNICEF Türkiye Sosyal Politikalar Bölüm Başkanı Emre Üçkardeşler, “Çocuklarımızın refahını artırmak istiyoruz. Çalışmalarımızda önceliği en dezavantajlı, en kırılgan kesimlere veriyoruz” dedi. Çocukları temsilen dört öğrenci sahneye çıkarak beklentilerini anlattı. Başkan Soyer, sahneye çıkarak çocukları tebrik etti.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan UNICEF Türkiye Sosyal Politikalar Bölüm Başkanı Emre Üçkardeşler, “İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Çocuk Çalıştayı” sunumunu yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de ilgiyle izlediği sunumda Emre Üçkardeşler, UNICEF'in çocuklara yönelik yürüttüğü çalışmaları anlattı. Çocukları temsilen sahneye çıkan farklı okullardan dört öğrenci de yaptıkları çalışmaları ve beklentilerini anlattı. Sunumun sonunda Başkan Soyer, sahneye çıkarak çocukları tebrik etti.


“Çocuk olmaktan kaynaklanan bir haklar rejimi”

Emre Üçkardeşler, “Neden çocuklar” sorusunu sorarak “Bunun bizim için iki temel yanıtı var. Biri ahlaki boyutu. Çocuklar, çocuk olmaktan kaynaklı bir haklar rejiminin tam merkezindeler. Bir de işin analitik boyutu var. Çalışmalar bize gösteriyor ki, çocuklara yapılan sosyal, bireysel yatırım ülkenin geleceğine dair en verimli, en kıymetli yatırımı ifade ediyor. Bir yandan çocukların dokunulamaz haklarını korurken, diğer taraftan ülkenin geleceğine dair en temel insan sermayesi formasyonunu sağlamış oluyoruz” dedi.


“Bütün çocuklar UNICEF çalışmaları kapsamında ”

UNICEF'in 190 ülkede Çocuk Hakları Sözleşmesi doğrultusunda, uluslararası topluluğun, paydaşların ve devletlerin çocuklara verilen sözleri yerine getirmesi için çabaladıklarını da anlatan Emre Üçkardeşler, şunları söyledi: “Çocukların refahını artırmak, tüm çocuklara tam potansiyellerine ulaşma olanağını sunmak için çeşitli ortaklıklarla çalışmalarımız sürüyor. Bütün çocuklar, kız, erkek, sığınmacı, kentte, kırda, hepsi UNICEF çalışmaları kapsamında. Çalışmalarımızda önceliği en dezavantajlı, en kırılgan kesimlere veriyoruz.”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNICEF'in Türkiye'de çalıştığı 6 belediyeden biri.

YORUMLAR

  • 0 Yorum