google92207d2cbecf4788.html

Yetkinlik Geliştirme Programı İzmir'de ilk mezunlarını verdi

İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları, lise öğrencileri için İzmir’de ilk kez uygulanan “Design Your Future -Yetkinlik Geliştirme Programı”nın ilk mezunlarını verdi.

Yetkinlik Geliştirme Programı İzmir'de ilk mezunlarını verdi
28 Nisan 2023 - 15:17

21. yüzyıl gençleri mezun oldu 

 İTÜ Geliştirme Vakfıİzmir Okulları, lise öğrencileri için İzmir’de ilk kez uygulanan “Design Your Future -Yetkinlik Geliştirme Programı”nın ilk mezunlarını verdi. 
 
21. yüzyılda öğrencilerin problem çözme, iletişim yönetimi, girişimcilik, medya ve finansal okuryazarlık gibi beceriler kazanmaları onlarda fark yaratacak. Bu doğrultuda İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Anadolu Lisesi, K12 Akademi ile ortaklaşa yürüttüğü tüm bu beceri ve yeteneklerin kazanılmasına ilişkin farkındalık sağlayan “Design Your Future -Yetkinlik Geliştirme Programı” üniversite düzeyinde ve ilk kez İTÜ GVO İzmir’de uygulandı. İş dünyasının beklediği 21. yüzyıl beceri ve yetkinliklerini geliştirmeye yönelik olarak düzenlenen programın sekiz haftalık eğitim sürecine katılan lise öğrencileri, yapılan tören ile sertifikalarını aldı.
 
İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları Kurucu Temsilcisi Esra Sandalcı Adam “Bu yola, öğrencilerimize üniversite yaşamlarında elde edecekleri kazanımları, lisede kazandırmak için çıktık. Proje geliştirme örneklemleri, vaka çalışmaları ve interaktif eğitimlerle devam eden program boyunca öğrencilerimizin heyecanlarını paylaşmak bizleri çok mutlu etti” dedi. Sandalcı Adam, İzmir’de ilk kez İTÜ GVO İzmir’de uygulanan, girişimcilik ve inovasyon alanında öğrencilere yüksek bilinç, farkındalık sağlayan bu programın ileride de devam edeceğini vurgulayarak “Öğrencilerimizden çok fazla olumlu görüş aldık. Şimdiden gelecek sene için çok fazla ilgi var. Demektir ki doğru yoldayız” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum