google92207d2cbecf4788.html

"Uygun fiyata konut almanın tam zamanı"

Coldwell Banker çatısı altında bir çok ödüle sahip Yön Gayrimenkul, ResconExpo Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı’na katıldı. Fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgisini üzerinde toplayan Yön Gayrimenkul, Arsayön ile beraber iki firma olarak Colwell Banker çatısı altında fuarda yerini aldı.

"Uygun fiyata konut almanın tam zamanı"
05 Kasım 2023 - 22:04

Yüce: “Konut fiyatları 2024 yılında da artmaya devam edecek”

Coldwell Banker çatısı altında bir çok ödüle sahip Yön Gayrimenkul, ResconExpo Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı’na katıldı. Fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgisini üzerinde toplayan Yön Gayrimenkul, Arsayön ile beraber iki firma olarak Colwell Banker çatısı altında fuarda yerini aldı.

Fuarı ve sektörü değerlendiren Coldwell Banker Yön Gayrimenkul Brokerı  Fatih Yüce, bu tarz emlak odaklı fuarların artması gerektiğini, ResconExpo Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı’nın geçen seneye göre bu yıl daha fazla katılımcı ve misafir ağırladığını söyledi. Yüce sektör ile ilgili olarak da 2024 yılında da konut fiyatlarının artmaya devam edeceğini belirterek, konut alımlarının tam zamanı olduğunu söyledi.

Bu fuarın daha da geliştirilmesi, katılımcı sayısının artırılması gerektiğini söyleyen Yön Gayrimenkul Başkanı Yüce, “Geçen sene de katıldığımız bu fuarın, özellikle Kıbrıs arsa operasyonlarımıza, katkısını gördük. Bu sene hem Kıbrıs hem de Türkiye’deki projelerimize olumlu katkı sağlayacağını umuyoruz” dedi.

İzmir Kitap Fuarı ile aynı dönemde Emlak Fuarı’nın yapılmasının olumlu olduğunu işaret eden Yüce, “Arsayön firmamızda arsa geliştirme yapıyoruz. Tiny house kurulabilecek, küçük yatırımcıya hitap edecek küçük parselleri yatırımcılarımıza sunuyoruz. Kıbrıs’ta da birçok fırsatı müşterilerimizle buluşturuyoruz. Kat karşılığı verebileceğiniz imarlı yerlere hisse satarak hem dövizle yatırım yapmak hem de enflasyona karşı korunmak isteyen yatırımcılara alternatifler sunuyoruz. Ayrıca yüzde 35 peşinatla, 36 ay sabit taksitle faizsiz konutlar da portföyümüzde bulunuyor” dedi.
 
Yüce: “2024 yılında konut fiyatları artışını sürdürecek”
Emlak sektörünü de değerlendiren Yüce, “Son dönemde emlak sektörü durağan. Fiyatlarda yüzde 15-20 düşüş mevcut. Daha önceden çok şişirilmiş fiyatlar aslında olması gerektiği seviyelere geliyor. Ancak yerel seçimlerden sonra fiyatların tekrar yüzde 40 civarı artış göstermesi kuvvetle muhtemel” dedi.

Şuan inşaat maliyetlerinin çok yüksek olmasından dolayı sıfır konut arzının durduğunu ifade eden Yüce, “Yeni konut üretimi yapılmıyor, sıfır konut stoğunda sıkıntı var.
Türkiye’nin yıllık konut ihtiyacı 1 milyon seviyesinde. Üretim ise geçen yıl 642 bin adet seviyesinde kaldı. Her yıl ortalama 400 bin konut açığı doğarken, bu sene herkes elindeki projeyi tamamlayıp bekleme niyetinde olduğu için gelecek yıl daha fazla konut açığı doğacak. O sebeple ilerde konut kredileri düşüşü ile beraber talepte meydana gelebilecek bir artışı karşılayacak arz olmayacak. Üretim olmadığı için konut fiyatları yükselecek. Bu defa insanlar kiralık konutlara yönelecek, kiralıklarda sıkıntı olacak. Seçimlerden sonra özellikle konut fiyatlarında tekrar yukarı yönlü bir hareket olacak. O sebeple konut almak isteyen, konuta yatırım yapmak isteyen alıcıların 2024 yerel seçimlerine kadar alımlarını yapmalarını öneririm” dedi.
 
İzmir’in ödüllü Coldwell Banker Ofisi
İzmir’de de birçok projeleri olduğunu, Çiğli’de, Güzelbahçe’de aynı zamanda Karşıyaka’da projeler yürüttüklerini ifade eden Yüce, “Coldwell Banker çatısı altında Yön Gayrimenkul‘ün iki ofisi bulunuyor, 45 gayrimenkul danışmanımız hizmet veriyor. Son derece eğitimli, işinin ehli bir çalışan kadromuz mevcut. Üç senelik bir firma olarak bir çok ofisi geride bırakarak İzmir’de bölge şampiyonlukları, konutta en çok satış yapan ofis, en iyi çıkış yapan ofis gibi ödüllerin sahibi olduk. Bu motivasyonla çalışmayı sürdüreceğiz" dedi. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum