google92207d2cbecf4788.html

Tsunami etkisi yaratan afet sonrası mağdurlara yardım eli

Kentteki deniz kabarmasının afet boyutuna erişmesinin ardından yaraları sarmak için 50’nin üzerinde ekiple gece gündüz çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde mağdurlara maddi destek sunulması için hazırlık başlatıldı.

Tsunami etkisi yaratan afet sonrası mağdurlara yardım eli
27 Kasım 2023 - 23:57
Kentteki deniz kabarmasının afet boyutuna erişmesinin ardından yaraları sarmak için 50’nin üzerinde ekiple gece gündüz çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde mağdurlara maddi destek sunulması için hazırlık başlatıldı. Hasarların tespiti ve ilgili prosedürlerin tamamlanmasının ardından Aralık ayı meclis toplantısında gündeme alınacak çalışmayla birlikte afetten etkilenenlere 15, 20 ve 25’er bin TL’lik destek sağlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu deniz kabarması nedeniyle sahil kesimlerindeki yerleşim alanlarının sular altında kalması sonrasında ekipleriyle birlikte sahadaki mesaisini kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. Konak ve Karşıyaka’da yaşanan tahribatın ardından Hemşehri İletişim Merkezi (HİM), İZSU, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki 50’den fazla ekip her gelen talebi dikkate alarak başladığı incelemeleri devam ettiriyor. 

Hafif, orta ve ağır hasarlılara maddi destek için hazırlık
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in afet gecesinde saatlerce Kordon’daki birimleri yönlendirmesinin ardından haftaya başlayan kentte esnaf ve vatandaşlardan gelen talepleri yerine getiren ekipler durmadan çalışıyor. İş yerleri ve konutlarda su tahliye işlemlerini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri bir yandan da zarar tespit çalışmalarına hız verdi. Hafif, orta ve ağır hasara uğrayan vatandaşlar için 15 bin, 20 bin ve 25 bin TL’lik katkı sunulması planlanıyor. Komisyonda incelenecek çalışmanın Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı meclis gündemine alınması hedefleniyor. Ödemeler, gerekli prosedürün tamamlanmasıyla birlikte ve Aralık ayı bitmeden mağduriyet yaşayan vatandaşlara aktarılacak.

400’ün üzerinde başvuru var
Tsunami etkisi yaratan afetten Kordon, Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Karşıyaka en çok etkilenen bölgeler oldu. Sahaya tespit için çıkan ekiplere 400’ün üzerinde başvuru yapıldı. 300’den fazla talep ise Konak bölgesinden geldi. Metropolün Cumhuriyet Meydanı ve Liman kısımları da tahribat gördü.

Çalışmalar sürüyor, talepler alınıyor, ikram aracı hazırda bekliyor
Çalışmalar devam ederken Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne konuşlanan HİM’in mobil hizmet aracı vasıtasıyla talepler alınacak. Ayrıca vatandaşların ihtiyaçları halinde yararlanması amacıyla ikram aracı da hazırda bekletiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum