google92207d2cbecf4788.html

TMVFL Türkiye Şampiyonu Maçka Belediye Veteranlar oldu

Türkiye'nin değişik bölgelerinde lig gruplarında derecey giren takımların mücadele etme hakkı kazandığı TMVFL Türkiye Şampiyonası 6 Mayıs 2023 Cumartesi günü oynanan final maçlarıyla tamamlandı.

TMVFL Türkiye Şampiyonu Maçka Belediye Veteranlar oldu
07 Mayıs 2023 - 21:42

Antalya'da 1 Mayıs 2023 günü eleme grubu maçlarıyla başlayan Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi(TMVFL) Türkiye Şampiyonası final maçlarıyla sona erdi. Kadrosunda birçok yıldızı barındıran Maçka Belediye Veteranlar takımı finalde Polymex Dudullu'yu 2-1 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Federasyon Kupası'nı Kastamonu, Vatan Kupası'nı Iğdır Alagöz Holding Masterler takımları kazandı.

Türkiye'nin değişik bölgelerinde lig gruplarında derecey giren takımların mücadele etme hakkı kazandığı TMVFL Türkiye Şampiyonası 6 Mayıs 2023 Cumartesi günü oynanan final maçlarıyla tamamlandı. Sakarya Hendek Samsun'u 9-2 yenerek Türkiye üçüncülüğüne ulaştı. Federasyon Kupası finalde Erzincan'ı 5-1 yenen Kastamonu'nun, Vatan Kupası Sakarya Karasu'yu 2-1 ile geçen Iğdır Alagöz Holding Masterler takımının oldu.

Şampiyonanın büyük finali Trabzon Maçka Belediyesi Veteranlar ile İstanbul Polymex Dudullu Veteranlar arasında oynandı. Dudullu takımı maça çok iyi başladı. Ancak kadrosunda süper lig tecrübesi yaşamış birçok yıldız barındıran Maçka, Nuri Yılmaz'ın ayağından ilk golü bulan taraf oldu. Dudulu bu gole İskender Alın'ın harika şandeliyle cevap vererek devre arasına 1 -1'lik beraberlikle gitmeyi başardı. İkinci yarı takımlar benzerlerini profesyonel liglerde yaşadığımız müthiş oyunlarıyla unutulmaz bir finale imzalarını attılar. Maçın skorunu Maçka'dan Çağlar Birinci'nin yaklaşık 25 metreden gönderdiği füzesi belirledi. Dudullu kalecisi Ercan tüm çabasına rağmen kapattığı köşeden topu ağlarında gördü. Maçka 2-1'lik skorla TMVFL 2022-2023 sezonunun Türkiye şampiyonu oldu.

Maç sonrası düzenlenen kupa ve ödül töreninde en iyi kaleciler, golcüler, teknik direktörler, şampiyonaya emek verenler, Federasyon ve Vatan Kupası şampiyonları ile centilmen ve sportmenlikleriyle fair play ödülünü hak eden takım ve oyunculara ödülleri TMVFL Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi.

Türkiye Şampiyonu Maçka Belediyesi Veteranlar'a kupasını TMVFL Başkanı Kenan Gürsu verdi. Kenan Gürsu her yıl daha başarılı şampiyonalar gerçekleştirdiklerini, bunda yönetimin olduğu kadar Federasyon bünyesindeki liglerde mücadele eden takımların büyük payı olduğunu söyledi. Kenan Gürsu;” Türkiye'nin en doğusundan en batısına geniş bir yelpazeden, lig gruplarında başarılı olarak gelen takımlarımızın katılımıyla bir büyük şampiyonayı daha tamamladık. İlk günden son maça kadar çok zevkli, çok keyifli mücadeleler izledik. Futbolcu kardeşlerimiz eski günlerini aratmayan performanslarıyla izleyenlere ve hepimize çok keyifli, heyecanlı maçlar yaşattı. Liglerimize ve pandemi, deprem, ekonomik koşullar ve seçim dönemi olmasına rağmen zorlukları göğüsleyerek Türkiye Şampiyonası'na katılan tüm takımlarımıza teşekkür ediyorum. Hepsini tebrik ediyorum. Kupalar, ödüller belki bir gün unutulacaktır, ama bu vesile ile kazandığımız dostluklar, arkadaşlıklar kalıcı olacaktır. Emeği geçen, katkı veren herkese teşekkür ederim. “dedi.

Şampiyona ve ödül töreni takımların renkli kutlama görüntüleriyle sona erdi.

Seyfi GÜL

YORUMLAR

  • 0 Yorum