google92207d2cbecf4788.html

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Foça'da konuştu

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş seçim çalışmaları kapsamında İzmir’in Foça İlçesi’nde düzenlenen mitingde halkla buluştu. Hem iktidara hem muhalefete çeşitli konularda yüklenen Baş, belediyelerin şirketleştiğini halkında garanti müşteri konumuna düştüğünü iddia etti.  

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Foça'da konuştu
25 Mart 2024 - 16:47

TİP GENEL BAŞKANI ERKEN BAŞ FOÇA'DA KONUŞTU:“BELEDİYELERİ ŞİRKET HALKI GARANTİ MÜŞTERİ OLARAK GÖRÜYORLAR”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş seçim çalışmaları kapsamında İzmir’in Foça İlçesi’nde düzenlenen mitingde halkla buluştu. Hem iktidara hem muhalefete çeşitli konularda yüklenen Baş, belediyelerin şirketleştiğini halkında garanti müşteri konumuna düştüğünü iddia etti.  

Foça Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’ndaki mitinge TİP Foça İlçe başkanı İskender Nişli, Belediye Başkan adayı Oylun Ercan, bazı İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları ile yüzlerce vatandaş katıldı.

BAĞIRMIYORUM ÇÜNKÜ KARŞIMDA VATANI SATANLAR YOK
Erkan Baş, konuşmasına “Sen mecliste bağırıyorsun, çağırıyorsun. Hastamısın, şimdi meydanda niye bağırmıyorsun diyorlar. Bağırmıyorum. Çünkü karşımda vatanı satanlar yok.”   sözleriyle başladı. Pek çok yerde adayın partilerin Genel Başkanları tarafından tayin edildiğini, halka noter görevi verildiğini, sonucu belli seçimin heyecanının kalmadığını iddia eden Baş, heyecan olan her yerde Türkiye İşçi Partisinin olduğunu söyledi. Erkan Baş; Yandaş basın bize hiç yer vermiyor. Muhalif basında TİP canlarını yakmaya başladığından beri özel bir sansür uyguluyor.  TİP’i bir cümleyle özetlemek istersek “Biz paranın saltanatına son vermek istiyoruz” deriz. Onların sadece Foça için harcadığı bayrak parası TİP’in bütün Türkiyede ki seçim bütçesinin on katı. Onlar paralarına, medya güçlerine, tarikatlara, cemaatlara, büyük sermayeye güveniyorlar. Biz sadece doğrularımıza ve sizlere güveniyoruz. Bize oy vermezseniz bu seçim son seçim olur, ölürsünüz, bitersiniz, öcüler gelir sizi ham yaparlar filan. Biz böyle şeyler anlatmıyoruz. Ülkedeki iktidar sarayda oturuyor. Bir elleri yağda bir elleri balda. Orası Alis Harikalar Diyarı gibi bir yer. Muhalefetse vatandaşa diyor ki enflasyon çok yükseldi. Yoksulluk arttı. Fakirleşiyoruz. İşsizlik var. pazarda manavda alışveriş zor. Kiralar arttı. Bende içimden diyorum ki sen kime ne anlatıyorsun. Senin anlattığını bu insanlar zaten yaşıyor.”

AKP ZENGİNLERİN PARTİSİ OLDU
“ Geçtiğimiz hafta Türkiye servet artışında dünyada birinci oldu.  Türkiyedeki en zengin yüzde bir daha da zenginleşti. 22 yıldır Türkiyede değişmeyen tek şey bu. Gelirin yüzde 65’i en zengin yüzde bir’e gidiyor. AKP zenginlerin partisi oldu. Ben yoksulluk diyorum “Vatan Bölünmez” diyor.  İşsizlik arttı diyorum “Bayrak İnmez” diyor. Emekli yaşayamıyor diyorum “Ezanı Susturamazsın” diyorlar. Bütün hikaye budur. Türkiye karpuz gibi ikiye bölünmüş durumda. Bakkala, pazara gidiyorsun, bizdenmidir onlardanmıdır diye yüzüne bakıyorsun.”

BELEDİYE BAŞKANI EVDEN ÇALIŞIYOR
“Gebzede Belediye Başkan adayı oldum. İlk gün gittim sordum. 30 yıldır ilçeyi yöneten AKP’li Belediye Başkanı nasıl çalışkan birimi diye. Hiç görmedik ki evinden çalışıyor dediler.  Belediye Başkanları hizmet etsemde etmesemde bana oy verecekler gözüyle bakıyorlar.  Gebzedeki diyor ki ne yapacak muhalefetemi oy verecek. Foçadaki diyor ki ne yapacak AKP’ye MHP’ye mi oy verecek. Hizmet etmiyor.  Herhangi bir yerde belediye AKP,  MHP’den alınabiliyorsa, AKP MHP geriletilebiliyorsa çok önemlidir ve TİP bu seçmde bu sorumlulukla hareket ediyor.  Bütün Türkiye’de bin ilçede belediye meclislerinde seçime giriyoruz. Belediye başkanı ister AKP’li, ister CHP’li veya başka partilerden olsun TİP belediye meclislerinde halkın sesi olacak.”

CEKETİMİZİ ASSAK KAZANIR ANLAYIŞINA SON VERMEYE GELDİK
“Muhalefetin kazanabileceği yerlere bakın 15-20 hatta 30 aday adayı var. Yeter ki genel başkan beni seçsin orda seçilirim diyorlar. Ama AKP’nin MHP’nin kazanacağı yerlerde bir tane muhalefetin aday adayı yok. Oraları Tayyip Erdoğan’ın çiftliği gibi görülüyor. Tamamında aday çıkarıyoruz. Foça halkı aydın insanlardan oluşuyor. AKP’ye MHP’ye oy vermez ceketimizi assak kazanırız Foça’da diyorlar. Bu anlayışa son vermeye geldik.  TİP bize kaybettirmek için seçime girdi diyorlar. Biz kimseye kazandırmak yada kaybettirmek için seçime girmeyiz. Elini vicdanına koy.  Sen 35 yıldır burada gönüllere giremeyeceksin, halk seni sevmeyecek sonra TİP kaybettirdi diyeceksin. Kusura bakma sen seçimi kendi kendine kaybetmeyi başarabiliyorsun. Bize ihtiyacın yok.”

MAAŞLARINI BİZ VERİYORUZ
“Cumhurbaşkanı’nında , Başbakanın da, Bakanın vekilinde , Belediye Başkanının da maaşını biz veriyoruz. O bize hizmet etmekle görevli.  Görevini yaptığı zaman alkışlamayacağız. Bunun için maaş alıyor. Belediye çalışıyormu önce kendi çalıştırdığına bakacağız. O belediye kendi çalışanlarının maaşını düzenli ödüyormu. Hakkını veriyormu.  Bakın üç aydır maaş alamıyoruz diyorlar.  Yanında çalışanın emeğini ödemeyenlerin o ile o ilçeye hizmet etmesi mümkün mü? Foça halkna daha iyi hizmet edeceğine inandığınız bir aday varsa oyunuzu vallahi de billahi de ona verin. Daha iyi bir belediye meclisi anlayışı varsa oyunuzu onlara verin. Adayımız hakkında hırsızlık yaptı diyen varmı. Yolsuzluk yaptı diyen var mı. Eşi dostu akrabayı kayırır diyen varmı. Söyleyebildikleri tek bir şey var. Kazanamaz.  Niye çünkü halk onun babasının tapulu malı. “ dedi.

Erkan Baş slogan ve alkışlarla tamamlanan konuşmasından sonra gördüğü ilgi nedeniyle meydandan uzun süre ayrılamadı.
Seyfi GÜL 

YORUMLAR

  • 0 Yorum