google92207d2cbecf4788.html

Soyer: "İzmir'in temellerini, altyapısını güçlendiriyoruz"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’de Seyrek ve Villakent mahallelerinin uzun yıllardır yaşadığı içme suyu sorununu çözüme kavuşturacak ve 80 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek projenin temelini attı.

Soyer: "İzmir'in temellerini, altyapısını güçlendiriyoruz"
25 Ağustos 2023 - 23:13
Seyrek ve Villakent’in içme suyu sorunu tarihe karışıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’de Seyrek ve Villakent mahallelerinin uzun yıllardır yaşadığı içme suyu sorununu çözüme kavuşturacak projenin temelini attı. Başkan Soyer, “Biz hiçbir İzmirlinin canını sokakta bulmadık. Anlatması zor olsa da, görülse de görülmese de, toprağı kazıp İzmir’in temellerini, altyapısını güçlendiriyoruz. Kanal dediğiniz, metro dediğiniz toprağın altında görünmüyor. Bu sene içerisinde Narlıdere metroyu da Çiğli tramvayını da bitireceğiz” dedi. 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’de Seyrek ve Villakent mahallelerinin uzun yıllardır yaşadığı içme suyu sorununu çözüme kavuşturacak ve 80 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek projenin temelini attı. Seyrek’te düzenlenen içme suyu inşaatı temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, eski Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar,  meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.
 
Kaynaklarımızı İzmir’in gerçek önceliklerine ayırıyoruz
İZSU Genel Müdürlüğü’nün başlattığı 100. Yılda 100 Proje seferberliğinin yeni bir adımını daha atmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün 75 kilometrelik hattın temelini atarak Menemen Seyrek ve çevresini kesintisiz içme suyuyla buluşturuyoruz. Yaşam alanlarımızı tüm İzmirliler için daha güvenli hale getirmek en temel önceliğimiz. Bu nedenle İzmir’de son dört yıldır altyapı hizmetlerine büyük yatırım yapıyoruz. Yeterince görünmemek, milyonlarca lirayı toprak altına gömmek pahasına kaynaklarımızı İzmir’in gerçek önceliklerine harcıyoruz. Hızlı ve kararlı adımlarla İzmir’in altına, İzmir’in yaşam destek sistemini inşa ediyoruz.  Yağmur suyu ayrıştırma hatlarını Körfez’i temizlemek ve kokuyu azaltmak için yapıyoruz. Sel ve taşkınları engelliyoruz. Körfez’e açılan 260 kilometrelik yağmur suyu hattıyla arıtma tesislerinin kapasitelerini artırıyoruz. Yaklaşık 7 milyar liralık dev bir yatırımla 230 kilometre yağmur suyu hattı daha yapıyoruz. Yatırımlarımız Balçova’dan Çiğli’ye kadar Körfez’in etrafını saran tüm merkez ilçeleri kapsayacak. Kemeraltı’nın yıllarca ihmal edilmiş altyapı sorununu çözüyoruz. Göreceksiniz, bu konu kısa sürede İzmir’in gündeminden çıkacak” dedi.
 
İzmirlilerin kaynaklarını vitrin projelerine harcamadık
2019 yılından bu yana 3 atık su ve 4 paket atık su arıtma tesisini hizmete aldıklarını, 2 tesisin kapasitesini artırdıklarını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Bu tesislerin toplam yatırım tutarı 460 milyon lira. 4 milyar 900 milyon lira yatırım yaparak bin 200 kilometrelik kanalizasyon şebekesi inşa ettik. İzmirlilere kesintisiz ve sağlıklı içme suyu hizmeti sağlama hedefimizle son dört yılda 4 milyar lira yatırım yaptık. 2 bin 500 km içme suyu şebekesi inşa ettik. Bunun yanında 550 milyon lira yatırım yaparak 10 içme suyu arıtma tesisini İzmir’in hizmetine sunduk.113 milyon lira yatırımla açtığımız 290 adet sondaj kuyusu ile İzmir’e yeni su kaynakları kazandırdık. Görev yaptığım bu dönemde, İzmir’in gelmiş geçmiş en büyük altyapı seferberliğini başlattık. Bu kapsamda, sadece İZSU’nun altyapıya ayırdığı miktar 16 milyar lira. Biz, İzmirlilerin kaynaklarını sırf görünür olsun diye vitrin projelerine harcamadık, harcamayacağız. Bizim önceliğimiz, bu şehrin elli yıldır ihmal edilmiş altyapı projeleri. Çünkü benim asli vazifem, İzmirlilerin yaşamını korumak. Benim bu şehre bırakacağım en büyük hizmet, herkes için güvenli bir İzmir inşa etmek” diye konuştu.
 
Bizim tek amacımız, güvenli bir İzmir bırakmak
Hiçbir İzmirlinin canını sokakta bulmadıklarını belirten Başkan Soyer, “Anlatması zor olsa da, görülse de görülmese de, toprağı kazıp İzmir’in temellerini, altyapısını güçlendiriyoruz. Kanal dediğiniz toprağın altında görünmüyor. Metro dediğiniz toprağın altında görünmüyor. Bu sene içerisinde Narlıdere metroyu da Çiğli tramvayını da bitireceğiz. Çünkü bizim tek amacımız, çocuklarımıza ve torunlarımıza güvenli bir İzmir bırakmak. İzmir’e yaptığımız altyapı hizmetlerinden payını elbette Menemen ilçemiz de aldı ve almaya devam edecek. Menemen, hızla artan nüfusu nedeniyle en büyük altyapı yatırımları yaptığımız yerler arasına girdi.  Öncelikli hedeflerimizden biri İzmir’in her mahallesine, her hanesine kesintisiz ve sağlıklı içme suyu hizmeti sağlamak. Bugün burada temelini attığımız hizmetle bu hedefe bir adım daha yaklaşmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.
 
Tarımı ve Körfez’deki kıyı balıkçılığını destekleyeceğiz
Seyrek’teki merkez ve çevre mahallelerdeki mevcut altyapının eskimiş durumda olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu da arızalara yol açıyor ve suyun ciddi oranda kaybolmasına neden oluyor.  80 milyon liralık maliyetle imal edeceğimiz 75 kilometrelik modern içme suyu hattı ile Seyrek ve çevresinin içme suyu ihtiyacını kesintisiz karşılayacağız. Menemen’de birçok başka projeye daha imza attık.  Menemen’de bizim için hayati önem taşıyan konulardan biri tüm köyleri bir arıtma tesisine kavuşturmak.  ‘100. Yılda 100 Proje’ yatırımlarımız kapsamında duyurduğumuz gibi, kent genelinde toplam 40 paket atık su arıtma tesisini hizmete alıyoruz. Bu tesislerden ikisi Menemen Alaniçi’nde kuruyoruz. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde 1 milyar liralık yatırımla kuracağımız atık su geri kazanım ünitesini tamamladığımızda, buradan kazanacağımız A kalite sulama suyunu Menemen Ovası’na vererek sulama maliyetlerini çok ciddi oranda düşüreceğiz. Tarımı ve Körfez’deki kıyı balıkçılığını destekleyeceğiz.”
 
2019’dan bu yana İZSU Menemen’e 90 milyon liralık yatırım yaptı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in 30 ilçesinde vatandaşlara güvenli yaşam alanları kurmak için altyapı hizmetlerini eksiksiz ve aralıksız sürdürdüğünü söyleyen Başkan Soyer, “Menemen ilçemizde yalnızca İZSU eliyle 2019’dan bu yana 90 milyon liralık yatırımı tamamladık. İZSU’nun yapım aşamasındaki projelerini de dahil ettiğimizde bu rakam kısa sürede 365 milyon liraya çıkacak. Bu gurur tablosunu Menemen ve İzmir’e yaşatan değerli emekçilerimize İzmir için gösterdikleri azim ve çabadan ötürü teşekkürlerimi bir kez daha dile getirmek isterim” diye konuştu.
 
 “100. Yılda 100 Proje” kapsamındaki Menemen yatırımları
İZSU Genel Müdürlüğü, 2019 yılından bu yana Menemen’e 90 milyon liralık yatırım yaptı. Devam eden yatırımlar ve projelendirilen yatırımların tutarı ise 275 milyon lira.
“100. Yılda 100 Proje” yatırımları kapsamında kent genelinde toplam 40 paket atık su arıtma tesisi hizmete alınacak. Bu tesislerden ikisi Menemen Alaniçi’nde kurulacak.
Ulukent ve Merkez mahallelerinde toplam 15 kilometrelik atık su hattı imalatı yapılacak. 125 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek projenin imalatlarına yıl sonunda başlanacak.
Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde 1 milyar liralık yatırımla kurulacak atık su geri kazanım ünitesini tamamladığında buradan kazanılacak A kalite sulama suyu, Menemen Ovası’na verilecek ve bölgedeki sulama maliyetleri düşürülecek.

35 milyon lira yatırımla Gediz Havzası’na hizmet verecek 35 sondaj kuyusu açmak için çalışmalar da devam ediyor. Bu kuyulardan dördü Menemen’de yer alacak.
Türkelli ve Emiralem’de ekonomik ömrünün sonuna gelen içme suyu hatları da yenilenecek. 125 milyon lira maliyetle 94 kilometrelik yeni içme suyu hattı ile bölgenin içme suyu altyapısı güçlendirilerek kayıp kaçak oranları da düşük seviyelere çekilecek. 
Asarlık bölgesinde 13 milyon liralık yeni bir proje daha hayata geçirilecek. Yağmur suyu ayrıştırma imalatları ile bölgedeki taşkınların önüne geçilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum