google92207d2cbecf4788.html

Seferihisar Çocuk Festivali'nin ikincisi 8 Ekim'de başlıyor!

Geçen yıl özellikle pandeminin çocuklar üzerindeki etkilerini hafifletmek için ilki düzenlenen Seferihisar Çocuk Festivali’nin ikincisi 8 Ekim Cumartesi günü yapılacak.

Seferihisar Çocuk Festivali'nin ikincisi 8 Ekim'de başlıyor!
06 Ekim 2022 - 21:23
Geçen yıl özellikle pandeminin çocuklar üzerindeki etkilerini hafifletmek için ilki düzenlenen Seferihisar Çocuk Festivali’nin ikincisi 8 Ekim Cumartesi günü yapılacak.
Seferihisar Belediyesi, Seferi Keçi Dergisi, Pia Bebek Evi ve KEÇİ Kültür, Ekoloji, Çevre ve İletişim Derneği tarafından gerçekleştirilecek festivalde çocuklara yetişkin sanatçı ve ustalar kılavuzluk yapacak.

Her yaştan çocuğun katılacağı atölyelerde ekoloji atölyesinden çocuk hakları atölyesine, bitki baskı atölyesinden ahşap oyuncak yapımına, kadim el sanatı keçeden bileklik yapımından ritim ve doğa atölyesine, oyunlarla baharat tanıtımı atölyesinden nefes çalışmasına, evdeki kumaşlardan ve atık kâğıtlardan oyuncak yapımına pek çok yaratıcı etkinlik yapılacak.

Atölyelere kayıt yaptıramayan çocuklar da serbest masalarda yine yetişkin eğitimciler kılavuzluğunda el işi yapabilecekler. Geleneksel oyunlarla coşup eğlenecekler.
Festival, çocukların kendilerini özgürce dile getirecekleri, becerilerini vesayetsiz ortaya koyacakları, akranlarıyla doyasıya eğlenecekleri bir anlayışla gerçekleştirilecek. Model olarak özellikle evrensel olarak kabul gören alternatif eğitim sistemlerinin etkinliklerinden esinlenilen festivalde sanatçılar ve ustalar, çocuklara yapacakları işlere müdahale etmeden onlara adeta bir gölge gibi kılavuzluk yapacak. Hemen her şey çocukların yaratıcı ve becerikli ellerine bırakılacak.

ÇOCUKLAR DOĞAYI VE ÇEVREYİ KORUYAN ETKİNLİKLERDE BULUŞACAKLAR
Çocuklar atölyelerde doğayı korumak, iyileştirmek ve sürdürülebilir yaşamı desteklemek için doğayla dost materyallerle buluşturulacak. Gözlerini kapatarak baharatları kokularından ayırt etmeyi,  evdeki atık kumaşları ve kartonları oyuncak malzemesi yapmayı öğrenecekler. Seramik atölyesinde hayallerini çamurla doğaçlayıp, ahşaba çizecekleri resimleri oyuncağa dönüştürecekler. Yünü suyla ve sabunla büküp keçeden bileklik yapacaklar. Serbest masalarda resimler çizecekler, el becerilerini geliştirecek kâğıttan işler yapacaklar, ahşap tahta parçalarıyla yaratıcı oyunlar kuracaklar. Festivali dolu dolu eğlenerek ve üreterek geçirecekler.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çocuk festivalinin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum