google92207d2cbecf4788.html

Saadet Partisi Kadın Kolları'ndan Yerli Malı Haftası Açıklaması

Saadet Partisi İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Dündar, “Bizler ülkemizin kadınları olarak mutfağımızda kendi tarlalarımızın mahsulünü kullanmak istiyoruz. Ucuz ve kaliteli gıdaya ulaşımın kolay olmasını istiyoruz.” dedi.

Saadet Partisi Kadın Kolları'ndan Yerli Malı Haftası Açıklaması
15 Aralık 2023 - 00:04

'Mutfağımızda ülkemizin mahsulünü kullanmak istiyoruz'

Saadet Partisi İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Dündar, “Bizler ülkemizin kadınları olarak mutfağımızda kendi tarlalarımızın mahsulünü kullanmak istiyoruz. Ucuz ve kaliteli gıdaya ulaşımın kolay olmasını istiyoruz.” dedi.

Saadet Partili kadınlar, Yerli Malı Haftası nedeniyle düzenledikleri etkinlikte yabancı menşeli olan temel gıda ürünlerini teşhir ederek gelinen noktanın ciddiyetine vurgu yapmaya çalıştı. 9 Eylül Meydanı’nda kurdukları stantta Sri Lanka menşeli çay, Çin menşeli pirinç ve sarımsak, Kanada menşeli mercimek, Hindistan menşeli nohut, Meksika menşeli kurufasülye, Rusya menşeli buğday, Macaristan menşeli mısır, Almanya menşeli fındık gibi gıda maddelerini sergileyen Saadet Partisi Kadın Kolları, halkın çoğu tarafından yerli sanılan ürünlerin aslında ithal olduğuna dikkat çekti.

“Türkiye üretim gücünü yitiriyor”
Grup adına basın açıklamasını yapan İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Dündar, “2006 yılında 5553 sayılı tohumculuk yasası çıkarıldı. Bu yasayla çiftçinin elinden doğal tohumlar alındı ve yerli tohum kullanan çiftçiye destekleme yapılmama kanunu uygulamaya konuldu. Uluslararası Para Fonu, Dünya Bankası ve AB gibi kuruluşların ülkemiz tarımına yapmış olduğu dolaylı müdahaleler, tarım işletmelerini olumsuz yönde etkilemektedir. Ülkemizdeki tarım alanları son 19 yılda yüzde 12 geriledi. Çiftçi sayısı ise son 10 yılda yüzde 55 civarında azaldı. Türkiye uzun yıllar tarımsal üretimde başarılı ve kendi kendine yetebilen bir ülke konumunda idi. Anadolu, buğday ve arpanın anavatanı olarak bilinmektedir ancak bu bereketli topraklar, çiftçinin tüm uyarılarına rağmen üretim gücünü yitiriyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün hazırladığı son raporda Türkiye 2021-2022 sezonunda hem buğdayda hem de arpada dünyanın en çok ithalat yapan ilk üç ülkesinden biri olarak lanse edilmiştir.” şeklinde konuştu.

“Çiftçimiz kazandıkça 85 milyon kazanır”
Saadet Partili Dündar, üretime dayanmayan ekonominin kırılgan olduğunu belirterek şunları söyledi: “Saadet Partisi olarak diyoruz ki; ülkemizin üretim kapasitesini ve katma değeri artıracak yapısal reformların hız kazanması gerekmektedir. Ve biz biliyoruz ki; çiftçimiz kazandıkça 85 milyon kazanır, tarım sektörü ayağa kalkınca Türkiye şaha kalkar. Yavrularımıza ithalatın ne demek olduğunu anlatmak değil, ülke zenginliklerimizden bahsetmek istiyoruz. Çünkü bizler yerli üretim, yerli tüketim ve milli kalkınmanın hayat bulması için çalışıyoruz. Ülkemizin saadeti dışarıda değil, yine ülkemizin kendi elindedir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum