google92207d2cbecf4788.html

MMO'dan 20 bin 836 asansör kontrolü

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi, 2023 yılında İzmir genelinde 13932 adet asansöre 20836 adet kontrol gerçekleştirdi.

MMO'dan 20 bin 836 asansör kontrolü
11 Ocak 2024 - 12:16
Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirdiği asansör periyodik kontrollerini 2023 yılında da yoğun bir şekilde sürdürdü.

İzmir’de Foça, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Konak, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Urla ilçe belediyeleri sınırlarındaki ve İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki asansörlerin kontrollerini 2023 yılı boyunca ve Karşıyaka ilçe belediyesi sınırlarındaki asansörlerin kontrollerini ise Kasım ayından itibaren, bünyesinde bulunan deneyimli teknik personelleri ile kamusal hizmet ve kamusal denetim anlayışıyla çalışmalarını sürdüren MMO İzmir Şubesi, 2023 yılı boyunca toplam 13932 asansöre 20836 adet kontrol gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kontroller sonucunda, bu asansörlerden 2 bin 260 adedi kullanımının güvenli olmadığına ve gerekli düzeltmeler yapılana kadar kullanıma kapatılması gerektiğine işaret eden kırmızı etiket, 618 adedi 120 gün içerisinde mevcut eksiklikleri giderilmezse kullanılmasının güvenli olmayacağı ve kapatılması gerektiği anlamına gelen sarı etiket, 9 bin 352 adedi bir sonraki periyodik kontrole kadar eksikliklerinin giderilmesi gerektiği anlamına gelen mavi etiket, 1702 adedi ise kusursuz ve kullanımının güvenli olduğu anlamına gelen yeşil etiket aldı.
 
MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İlkin Boz, Türkiye'de asansör periyodik kontrollerinin uzun yıllar önce ilk kez kendi kurumları tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayarak, bu kontrollerin yurttaşların asansörleri güvenli ve konforlu bir şekilde kullanmaları açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Boz, zorunlu periyodik kontrollerin başladığı ilk günden bugüne kadar, ülke genelinde kullanılan yüz binlerce asansörün önemli ölçüde iyileştirildiğini ve asansör kazalarında belirgin bir azalma olduğunu birlikte gözlemlediklerini ifade etti.
 
Boz, bu olumlu gelişmelerin arkasında yurttaşların ve özellikle apartman yöneticilerinin gösterdiği duyarlılığın büyük etkisi olduğunu vurgulayarak, "Yurttaşlarımızın ve özellikle apartman yöneticilerinin bu konuda gösterdiği hassasiyet, ülkemizin asansör güvenliği konusunda geldiği noktada kritik bir rol oynamaktadır. Bu sebeple kendilerine teşekkür etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum