google92207d2cbecf4788.html

Mağusa Masterler yavru vatandan İzmir'e büyük zaferi kutlamaya geldiler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Mağusa Masterler Futbol Takımı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılmak üzere İzmir’e geldi.

Mağusa Masterler yavru vatandan İzmir'e büyük zaferi kutlamaya geldiler
29 Ağustos 2022 - 22:48
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Mağusa Masterler Futbol Takımı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılmak üzere İzmir’e geldi. Program kapsamında ilk maçı Foça Belediyespor Masterler futbol takımı ile yapan ve 3-2 kazanan konuklar günü hatıra kupalarıyla taçlandırdılar.

Mağusa Masterler Futbol takımı; oyuncu ve yöneticilerinden oluşan 28 kişilik kafileyle İzmir’e geldi. İlk gün kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen, Kemeraltı’nda alışveriş yapan ekibin ikinci gün programında turistik İlçe Foça yer aldı. İlçe merkezindeki  gezinin ardından Bağarası 80.Yıl Sahası’nda ki anlamlı maça geçildi. Masterler liglerinin henüz başlamamasına ve takımların hazır olmamasına rağmen her iki taraf centilmenlik ve fair play kapsamında güzel bir maça imza attı. İlk yarı daha etkili olan ev sahibi Foça Belediyespor Masterler, ikinci yarı ise konuk Mağusa takımıydı. Foça Serdar ve Gürhan’la ağları 2 kez havalandırırken, Mustafa Demiriz hat trick yaparak Mağusa’nın maçı 3-2 kazanmasının mimarı oldu.   

Maçtan sonra maç öncesi olduğu gibi dostluk gösterisi vardı. Günün anısına hazırlanan kupa ve flamalar takım kaptanları tarafından birbirlerine takdim edildi.

SLOGANIMIZ DOSTLUK KARDEŞLİK VE BARIŞ
Uzun yıllar öğretmenlik, kulüp başkanlığı ve bir dönem Spor bakanlığı özel Kalem Müdürlüğü görevlerini yaptığını belirten Mağusa Masterler Kulübü Derneği Başkanı Osman Nalbantoğlu Zafer Bayramı’nı birlikte kutlamak için İzmir’e geldiklerini söyledi. Osman Nalbantoğlu; “ Derneğimiz 2013’te kuruldu.  Her türlü aktivitelere katıldık. Yurtdışı gezilerimiz oldu. Son üç yıldır kovit’ten dolayı yurt dışına çıkamadık. Kafilemiz 28 kişi Kıbrıs’tan geldi.  Derneğimizin en önemli sloganı dostluk, kardeşlik ve barış’tır. Bu sloganla biz devam ediyoruz ve bu yüzden çoğu ülkelere ziyaretlerimiz olmuştur. Burada da bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Çünkü KKTC’den İzmir’e gelmişiz. Bizim amacımız dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştirmek.  Onlarıda inşallah Kıbrıs’ta ağırlarız. Çünkü biz insanları seviyoruz. Sporda önemli olan kardeşlik ve barıştır. Spor çok önemli bir etkendir. İnşallah dünyamız savaşsız olur, barış içinde olur.” Dedi.

KIBRISLI KARDEŞLERİMİZİ AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYUYORUZ
Bayraklı Masterler Kulübü Başkanı Recep Çolak’ta; Zafer bayramı programı kapsamında Yavru vatan Kıbrıs’tan Mağusa Masterler Futbol takımını İzmir’de ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. 

Foça Belediyespor Masterler Takım kaptanı Zeki Kozu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle organize edilen maç için gelen Mağusa takımını ilçede konuk etmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtirken, Kulüp Başkanı Mehmet Bildiri; Zafer Bayramı için iki kardeş ülkenin güzel bir günde, güzel bir maç yapmasının çok anlamlı olduğuna vurgu yaptı.

Mağusa takım kaptanı Mehmet Kansel ise; “Türkiye Cumhuriyeti’ne 30 Ağustos zafer bayramı’mızı hem kutlamak hem de dostça centilmence maç yapmak için buradayız. Buradan Bayraklı Belediyesine ve Foça Master takımına teşekkür ederim. Bir kez daha vurgulamak isterim. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten dileklerimizle KKTC vatandaşları adına kutluyorum” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapamında konuk ekip ikinci maçı 30 Ağustos 2022 Salı Günü Saat 18.00’de Bayraklı Şehit Ümit Boz Spor Tesislerinde Bayraklı Masterler ile yapacak. 
Seyfi GÜL 

YORUMLAR

  • 0 Yorum