google92207d2cbecf4788.html

İzmir Valilik Kupası Yelken Yarışları Foça'da Yapıldı

TYF’nin planlı faaliyetlerinden Valilik Kupası Yelkenyarışları İzmir’in Foça İlçesinde Foça Yelken İhtisas Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İzmir Valilik Kupası Yelken Yarışları Foça'da Yapıldı
06 Haziran 2023 - 21:36

FOÇA BEYAZ BİR KELEBEK TARLASINA DÖNDÜ

Türkiye Yelken Federasyonu(TYF)’nun planlı faaliyetlerinden olan İzmir Valilik Kupası Yelken Yarışları Foça parkurunda yapıldı. 3 gün süren yarışlarda sporcular kıyasıya yarışırken, denizde seyrine doyulmaz güzel görüntüler oluştu. Türkiye şampiyonları ve ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmiş sporcularında katıldığı yarışlar sonunda dereceye giren sporcular madalya ve kupalarla ödüllendirildi.

TYF’nin planlı faaliyetlerinden Valilik Kupası Yelkenyarışları İzmir’in Foça İlçesinde Foça Yelken İhtisas Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 2-3-4 Haziran günleri yapılan yarışlarda ARM Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü, Foça Yelken ve İhtisas Kulübü, Arkas Çeşme Yelken Kulübü, Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi, Teos Yat ve Yelken Kulübü, AVEK Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi , Pro Sailing Academy Yelken Kulübü, İzmir Özel Türk Koleji Yelken Kulübü, Reha Midilli Windsurf Yelken ve Kürek Kulübü adına yada ferdi olarak yarışan toplam 160 sporcu yelken açtı. Vatandaşlar yarışları sahilden keyifle izlediler.

Yarışlar sonunda; Optimist sınıfında ARM Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübünden Alp Çınar, Optimist Junior Genel sınıfında Göztepe Spor Kulübü’nden Ali Sinan Şentürk, Optimist Junior Kız’larda Pro Sailing Academy Spor Kulübünden Elif Su Genişoğlu, ILCA 4 Genel ve ILCA 4 Juniorlarda Teos Yat ve Yelken Kulübünden Kerem Ulu, ILCA 4 Kızlarda Foça Yelken ve İhtisas Kulübünden Deniz Eraslan, ILCA 6 Genel ve Kızlar sınıflarında ARM Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübünden Okyanus Arıkan , ILCA 6 Gençlerde Foça Yelken ve İhtisas Kulübünden Engin Efe Karagöl birinci oldular. Dereceye girenlere ödülleri Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, TYF Asbaşkanı Hakan Yenigün, Gençlik ve Spor İzmir İl Şube Müdürü Enver Yılmaz, TYF Yönetim Kurulu üyesi Murat Şener ve Foça Belediyesi Başkan yardımcısı Sevilay Altun ve diğer yetkililerin katıldığı törenle verildi.     


DENİZDE BEYAZ KELEBEK TARLASI

Törende konuşan Foça Kaymakamı Mehmet Türköz üç gün süren yarışlarda sporcuların mavi vatanda hünerlerini gösterdiklerini söyledi. Mehmet Türköz; “Valiliğimiz tarafından organzie edilen Yelken Yarışlarına ev sahipliği yaptık. Üç gün boyunca çok güzel yarışlar oldu. Birbirinden kıymetli yarışmacılarımız mavi vatanda hünerlerini gösterdiler. Adeta bir beyaz kelebek tarlasına döndü Foçamız. İyiki geldiniz. İyiki bu yarışlar Foçada oldu.” Dedi.
Yarışmacı sporculardan Elif Su Genişoğlu yelken sporunu çok sevdiğini ve arkadaşlarına önerdiğini söyledi. Elif Su Genişoğlu; “Optimist Yelken Sporu yapıyorum. Yarışlarda kızlarda birincilik ödülü aldım. Yelkeni çok seviyorum ve sizede öneriyorum” dedi.
Yelken’e 4 yıl önce başladığını ve Türkiye Şampiyonu olduğunu beliten İklim Özçelik ise duygularını; “Yelkene 2019 yılında başladım. Türkiye Şampiyonu oldum. Bu yarışlarda da birinciliği kazandım. Yelken yapmayı seviyorum.” Sözleriyle dile getirdi.  


YELKEN LİGİNE İLK HAZIRLIK

TYF Asbaşkanı Hakan Yenigün yarışlara 11 kulüpten 160 sporcunun katıldığını söyledi. Hakan Yenigün; “Çok güzel bir havada Foçada İl Yarışlarımızda beraberiz. 11 kulüpten yaklaşık 160 sporcunun katılımış olduğu, Foçanın güzel doğasında, çok güzel rüzgarında, çok keyifli yarışlar yapıldı. Sporcularımız için İl yarışlarının çok büyük önemi var. Perfıormansa dayalı sporcular için bu sene yeni formatta başladığımız Türkiye Yelken Ligi’nin Ekim Ay’ında yapılacak ilk ayağına hazırlık yarışı oluyor il yarışları. Ama yelkene yeni başlamış, geçen yaz başlamış sporcularımız içinde ilk deneyimleri oluyor. Okullarından, kendi sosyal hayatlarından biraz daha spora yönelerek, bu zor sporu yaptıkları için, bu yarışa katıldıkları için sporcularımızı tebrik ediyorum. Aynı zamanda gerçekten bu dönemde yarış organizasyonu yapmak çok zor. Foça Yelken Kulübü büyüyen yapısıyla duayen kulübümüz. Her sene yarışlara ev sahipliği yapıyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” Dedi.

OLİMPİYAT SPORCUMUZ OKYANUS ARIKAN DÖNDÜ VE YARIŞTI
TYF İzmir İl temsilcisi Habibe Şener İzmir’deki İl yarışlarının açılışını Valilik Kupası ile yaptıklarını sezon içinde daha bir çok yarışma geçekleştireceklerini söyledi. Habibe Şener; “Bugün burada Gençlik ve Spor Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu Valilik Kupası Yarışlarımızı tamamladık. Ödül törenimizi gerçekleştirdik. Bu bizim İzmir’deki İl Yarışlarımızın ilkiydi. Yarışımıza 11 kulüpten 160 sporcu katıldı. En küçük sporcumuz 2016’lıydı. En büyüklerde, masterler de 62 yaşında sporcumuz vardı. Yarışlarda TYF’nin 17 hakemi görev yaptı. Dolu dolu üç gün süren programımızda çok fazla start verdik. Bundan sonraki yarışlarımızada yüksek katılımla aynı şekilde devam edeceğiz. İzmir’in yelken sporunda çok ayrı bir yeri var. Bizde çokça yarış düzenleyerek sporcularımızı milli takım yarışlarına hazırlıyoruz. Aramızda bizi olimpiyatlarda temsil eden Okyanus Arıkan’da vardı. Amerikadaki okulunu bitirdi, geldi ve ilk yarışınada katılmış oldu. Ayrıca bir çok kulüpten bizi dünyada temsil eden sporcularımızda yarışlara katıldı. Hepsini tebrik ediyoruz. Yelken zor bir spor. Ama istiyoruzki çocuklarımız bu işe gönül versin. Aileler bilinçlensin. Çünkü denizi bu anlamda kullanıyor olmak muhteşem. Onları denizci olarak yetiştirmek çok güzel.  Tabii ki dünyanın ikinci zor sporu yelken. Her yaz düzenli olarak kurslar düzenliyoruz. Yazın sonunda eğer bu sporla ilgili yetkinlikleri varsa onları sporcu olarak takımlarımıza dahil ediyoruz ve lisanslıyoruz. Bu spor 7 yaşından 70 yaşına kadar yapılabilecek bir spor. Mutlaka yelkene gönül versinler denizci çocukları olsunlar. “dedi.

Valilik Kupası Foça Yelken Yarış programı; TYF’nin planlı yarış sınıfları dışında yeni başlayanlar ve masterler kategorilerinde yarışanlara da ödüllerin verilmesiyle tamamlandı.
Seyfi GÜL

YORUMLAR

  • 0 Yorum