google92207d2cbecf4788.html

İzmir ile Üsküp arasında kardeşlik anlaşması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Makedonya'nın Üsküp kentiyle “kardeş kent” anlaşması imzaladı.

İzmir ile Üsküp arasında kardeşlik anlaşması
24 Mart 2023 - 23:17

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kuzey Makedonya'nın Üsküp kenti arasında “kardeş kent” anlaşması imzalandı.

İlk etapta Üsküp'e bir park yapacaklarını ve adının Atatürk olmasını istediklerini söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Bugün bizim bayramımız. Sizin ve bizim İzmirimize hoş geldiniz. Yüzyıllar öncesinden gelen kardeşliği bizden sonraki kuşaklara aktaracak olmanın büyük mutluluğu ve gururunu yaşıyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Makedonya'nın Üsküp kentiyle “kardeş kent” anlaşması imzaladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Kuzey Makedonya'nın İstanbul Başkonsolosu Aktan Ago, CHP milletvekilleri Kani Beko ile Kamil Okyay Sındır, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Üsküp Belediyesi meclis üyeleri, Balkan derneklerinin ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

İlk adım park yapılması
İmza töreni öncesinde Başkan Soyer ve Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska ile beraberindeki heyet bir araya geldi. Başkan Tunç Soyer, “Atarımızdan beri devam eden bir kardeşlik vardı. Bugün o kardeşliği gelecek nesillere de emanet edecek bir imza atacağız. Bu kardeşlik ilişkisi birbirimize iyi günde kötü günde daha çok sahip çıkmayı mümkün kılacak. İzmir zaten nüfusunun büyük bölümü Balkan kökenli olan bir şehir. Dünyanın en büyük Balkan şehirlerinden biri gibi. Bu kardeşlik ilişkisinin, bu kimliği daha da güçlendireceğini biliyoruz. Halklarımız için çok daha fazlasını yapacağız. Bizim özellikle gençler, akıllı şehirler üzerinde birçok konuda işbirliği yapacağımızı biliyorum. Ama ilk adımı bir park yaparak başlatacağız ve tek bir dileğimiz var o da adının Atatürk konması” dedi. Görüşmede İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bölgesine yaptığı yardımlar için teşekkür eden Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska da “İlk adımımız parkımız ve adının Mustafa Kemal Atatürk olması” dedi.

“İyi ki geldiniz, hoş geldiniz”
Görüşmenin ardından iki taraf arasında imza töreni düzenlendi. Başkan Soyer, “Bugün bizim bayramımız. Sizin ve bizim İzmirimize hoş geldiniz. Yüzyıllar öncesinden gelen kardeşliği bizden sonraki kuşaklara aktaracak olmanın büyük mutluluğu ve gururunu yaşıyorum. İyi ki geldiniz, hoş geldiniz” dedi.

Arsovska: “Kardeşliğimizi pekiştireceğiz”
Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska ise “Türkiye ve Makedonya halkları tarih boyunca kardeş oldular. İzmir ve Üsküp birbirlerini içinden hisseden iki büyükşehir. Bu anlaşma sayesinde kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Biz iyi günde kötü günde beraber olacağız. İşbirliği yapacağımız çok fazla alan var. Tunç Başkanımla bu işleri başaracağız. Bizim için kardeş belediye anlaşması yapmak büyük bir gurur” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum