google92207d2cbecf4788.html

İzmir Amerikan Koleji'nde çifte kutlama

Özel İzmir Amerikan Koleji(ACI) mezunlarının her sene baharı karşılamak üzere kutladıkları geleneksel Helva Piknik, bu sene farklı bir kutlamayla daha da anlam kazandı.

İzmir Amerikan Koleji'nde çifte kutlama
09 Mayıs 2024 - 09:54
Özel İzmir Amerikan Koleji(ACI) mezunlarının her sene baharı karşılamak üzere kutladıkları geleneksel Helva Piknik, bu sene farklı bir kutlamayla daha da anlam kazandı. Türkiye’nin en köklü okulları arasında yer alan okul, 145. Kuruluş yıl dönümünü de bu önemli etkinlikte mezun, veli, öğrenci, öğretmen ve çalışanlarından oluşan büyük bir davetli grubuyla birlikte coşkuyla kutladı.
 
Başlangıcı, 1930'larda baharı karşılamak üzere tüm okul öğretmen ve öğrencilerinin Karantina Adası'na kayık ile giderek, orada piknik yapmasına dayanan Helva Piknik, bu sene 145. Kuruluş yılı kutlamaları ile daha anlam kazandı. Bu güzel güne ev sahipliği yapan İzmir Amerikan Koleji'nde Yetişenler Derneği Başkanı Aylin Başakın ve Okul Müdürü Didem Erpulat konuklara seslendikleri konuşmalarında 145 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan ACI’ın, velisi, mezunu, öğrencisi, öğretmeni ve çalışanı ile büyük bir aile olduğunun altını çizerek, geçmişten geleceğe başarılı nesiller yetiştirmiş olmanın gururunu yaşadıklarını belirttiler. Piknik havasında geçen etkinliğe katılan konuklar, geleneksel helva töreninden sonra amfitiyatroda Evrim Özkaynak ve Zafer Çebi Orkestrası eşliğinde keyifli bir akşam geçirdiler.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum