google92207d2cbecf4788.html

Huriye Serter projelerini tanıttı

İYİ Parti Konak Belediye Başkan Adayı Huriye Serter, düzenlediği basın toplantısı ile projelerini kamuoyu ile paylaştı. İzmir’in kalbi olan Konak’ta birçok proje geliştirdiklerini anlatan Huriye Serter, “Projelerimiz, kaynaklarımız ve yol haritamız hazır. Konak bizimle İYİ olacak” dedi.

Huriye Serter projelerini tanıttı
20 Mart 2024 - 09:50
Serter: “Konak bizimle İYİ olacak”
İYİ Parti Konak Belediye Başkan Adayı Huriye Serter, düzenlediği basın toplantısı ile projelerini kamuoyu ile paylaştı. İzmir’in kalbi olan Konak’ta birçok proje geliştirdiklerini anlatan Huriye Serter, “Projelerimiz, kaynaklarımız ve yol haritamız hazır. Konak bizimle İYİ olacak” dedi.

İYİ Parti Konak Belediye Başkan Adayı Huriye Serter, Mövenpick Otel’de proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. İzmir’in merkez ilçesi olan Konak’ta sorunları çözmeye, Konak’a yeni ufuklar kazandırmaya geldiklerini söyleyen Serter, “Konak çok büyük potansiyele sahip olduğu kadar kentin tam göbeğinde sıkışmış da bir ilçe. Yerinde çözüm yaratmanız, dönüştürmeniz gerekiyor. Bunu yaparken o kent yaşamaya, üretmeye de devam etmeli. Hiç kolay değil ancak buna hazırız, projelerimiz hazır, kadrolarımız hazır, kaynaklarımız hazır. Konak bizimle İYİ olacak” dedi.

Kolay Ulaşılabilir Konak
Konak’ta temel bir otopark ve trafik sorunu olduğunun altını çizen Serter, yeraltı otoparklarının sayısını arttıracaklarını söyledi. Otopark ücretlerini de düşüreceklerini vurgulayan Serter, “Araçsız Pazar günü uygulaması yapacağız, bisikletli hafta sonu etkinlikleri organize edeceğiz. Hafta içi iş semtleri, hafta sonu araçtan arındırılmış, bisikletlerin, yayaların olacak” dedi.

Kültür ve Tarih Şehri Konak
Kemeraltı, Havralar ve Havra Sokağı’nı düzenleyeceklerini söyleyen Serter, “Altyapı, aydınlatma, güvenlik, danışma ofisleri, yönlendirmeler, işporta çözümleri, inanç turizmi, gece cazibe noktası, tarihi yaşatan organizasyonlar, Kemeraltı gurme ve alışveriş festivali gibi çalışmalara imza atacağız” dedi. Basmane için de projeler geliştirdiklerini söyleyen Serter, “Zanaatçı ve Sanatçı Mahallesi yaratacağız, Oteller Sokağı’nı yeniden düzenleyeceğiz, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden yaşama kazandıracağız” dedi.

Eşitlikçi ve Paylaşımcı Konak
Ayrımcı olmayan hizmetler sunarak toplumsal cinsiyet eşitliğine özen göstereceklerini vurgulayan Serter, “Konak Belediyesi’nde üst düzey kadın temsiliyetini arttıracağız. Eşitliğe duyarlı bütçeleme yapacağız, eşitlikçi bakış açısı kazandırmak üzere erkeklere eğitimler vereceğiz. Kadın sığınma evleri, hukuk klinikleri, her mahalleye kreş açacağız. Ayrıca belediyemiz STK ve kadın dernekleri tarafından değerlendirmelere tabi tutulacak” diye konuştu.

Konak Gençlerle Güzel
Gençlerin fikirlerini değerlendirmek üzere ‘Yenilikçi Fikirler Bankası’ kuracaklarını söyleyen Serter, “Start-up projesi ile yenilikçi fikir sahibi gençler ile yatırımcıları bir araya getireceğiz. Girişimci gençlik kampı, mesleki gelişim kursları düzenleyeceğiz. İşsiz gençler için ‘istihdam ofisleri’ kuracağız, özel sektör iş birliği ile işe yerleştireceğiz” dedi.

Çocuk için Konak
Yaş gruplarına özel oyun parkları kuracaklarını belirten Serter, “Çocuklar için ‘Bilim, Sanat, Teknoloji Tırı’ Konak mahallelerinde dolaşacak. Konak Çocuk Bandosu kuracağız. Çocuk Konseyi ile eşgüdümlü çalışacağız, oyuncak bankası kuracağız. Pazar günleri çocuklar için ‘Trafiğe Kapalı Özel Oyun Alanları’ oluşturacağız” dedi.

Konakta 2. Bahar
Yaş alan ilçenin büyükleri için 2. Bahar Üniversitesi’ni kuracaklarını söyleyen Serter, “Bu üniversitede 21. Yy teknolojilerine ayak uydurmalarını sağlayacak eğitimler vereceğiz. 65 yaş üzerine gezi rotaları oluşturup geziler gerçekleştireceğiz. Dış mekân aktiviteleri yapabilecekleri parklar düzenleyeceğiz, sosyal mekanlar oluşturacağız, evde sağlık ve bakım hizmeti sunacağız” dedi.

Engelsiz ve Destekleyen Konak
Engelliler ile ilgili iyileştirmelere belediye binasından başlayacaklarının vurgusunu yapan Serter, “İçinde Down Cafe de olan bir engelsiz yaşam merkezi yaratacağız. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin günübirlik misafirhanesi ile aileleri engelleri çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri bir kuruma kavuşturacağız. Görme engelliler için sesli kütüphane, işitme engelliler için belediyede koda bulunduracağız. İhtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye temin edeceğiz” dedi.

Film Konağı Sinema Ofisi geliyor
Konak’ın İzmir’in film merkezi olacağını söyleyen Serter, “Film Konağı Sinema Ofisi kuracağız. Çekilecek filmlere bu ofisten kameraman, makyöz, kuaför, figüran, yardımcı oyuncu, set ekibi desteği vereceğiz. Hayallerinin peşinden koşan her Konaklıya kamera önü kamera arkası eğitim desteği de vereceğiz. İlk filmini çekmek isteyen yönetmenlere destek de vereceğiz” dedi.

Konak Can Dostlarla Güzel
Evcil ve sokak hayvanlarına yönelik projeler de geliştirdiklerini söyleyen Serter, “Gerekli yerlere otomatik su ve beslenme kapları yerleştireceğiz, barınaklarımızdan hayvan sahiplendirme sistemi kuracağız, veterinerlik ve ambulans hizmetlerimizi 7/24 sağlayacağız, kısırlaştırma hizmeti vereceğiz, her yıl sokak hayvanları çalıştayı düzenleyeceğiz” dedi.

Konak için Elele
Konak’ta iş birliği ekosistemini güçlendireceklerinin altını çizen Serter, Mahalle meclisleri oluşturacaklarını söyledi. Her yıl Konak bütçesinin yüzde 5’ini vatandaşlardan gelen projelere ayıracaklarını ifade eden Serter, “Mahalle afet ekipleri oluşturacağız, her mahalleye deprem konteyneri yerleştireceğiz, acil durum toplanma alanlarını yeniden düzenleyeceğiz. Konak’ın deprem tehlike analizini ve mikro-bölgeleme çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Depreme dirençli bir Konak için tüm gücümüz ile çalışacağız. Konak Kart ile gıda ve kırtasiye desteği sağlayacağız, öğrenci ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için aş evimiz açılacak, öğrenciler ve yine ihtiyaç sahipleri için çamaşırhane desteği sunacağız” diye konuştu.

Konak Yaratıcı Endüstri merkezi olacak
Konak İş Dünyası Vakfı ile mimarlık, tasarım, yazılım, film ve televizyon yapımı, müzik, fotoğrafçılık, yayıncılık ve sahne sanatları gibi kazanım ve istihdam sağlama potansiyeli yüksek olan Konak’ın ekosistemine katkıda bulunacak yaratıcı endüstrilerle ilgili iş kollarının geliştirilmesine destek olacaklarını söyleyen Serter, “Bu alanları kapsayan sektörlerde eğitim alan gençlere burs hizmeti vereceğiz. Vakıf yönetim kurulu Konaktaki iş dünyası bireyleri tarafından oluşturulacak” dedi.

İklim ve Çevre
Konak’ta İklim Eylem Planı hazırlayacaklarını, kendi enerjisini kendi üreten bir belediye olacaklarını vurgulayan Serter, “Su sorununu yaptıracağımız sarnıçlarla çözeceğiz. Sürdürülebilir restoranlar hareketi başlatacağız, döngüsel alışveriş pazarı kuracağız, geri dönüşüm çalışanları kooperatifi kuracağız, kentsel yeşil alanlar ve çatı bahçeciliği yaratacağız” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum