google92207d2cbecf4788.html

Her şey Foça için diyerek Foça'ya sahip çıkanlar ikinci kez toplandı

Her şey Foça İçin ve Foçaya Sahip Çıkıyoruz Platformları öncülüğünde, Foça için projeler üretmek, ranta ve talan edilmesine karşı çıkmak amacıyla yeni bir inisiyatif oluşturmak için yola çıkan Foçalılar ikinci kez toplandı.

Her şey Foça için diyerek Foça'ya sahip çıkanlar ikinci kez toplandı
08 Mart 2024 - 21:37
Her şey Foça İçin ve Foçaya Sahip Çıkıyoruz Platformları öncülüğünde, Foça için projeler üretmek, ranta ve talan edilmesine karşı çıkmak amacıyla yeni bir inisiyatif oluşturmak için yola çıkan Foçalılar ikinci kez toplandı. Değişik görüşlere sahip bazı siyasi parti temsilcileri ve bağımsız adaylarında katıldığı toplantı da sağlıklı bir yapılaşma ile seçim öncesi ve sonrası etkili olunacak bir yapının kurulması yönündeki görüşler paylaşıldı.

Foça Belediyesi Ali İlçan Sosyal Tesisleri’ndeki toplantıya öncü platformların üye ve sözcülerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), Türkiye İşçi Partisi(TİP), Memleket Partisi ile bağımsız bazı  belediye başkan ve meclis üyesi aday ve aday adayları da katıldı.
İlk bölümde güncele ve gündeme dair konular hakkında katılımcılar söz aldı. Foça’yı koruma ve geliştirme yolunda görüş ve öneriler dile getirildi.  Siyasi görüşü ne olursa olsun Foça özelinde birleşmek için platformun geniş kitlelere ulaşması ve her kesimden Foçalının güç birliği yapmasının sağlanması konusunda fikir birliğine varıldı.

HEDEF HER KESİMDEN HERKESLE YENİ VE GÜÇLÜ BİR PLATFORM
Toplantıyı düzenleyenlerden Foçaya Sahip Çıkıyoruz(FSÇ) Platformu sözcüsü Gökalp Müstecaplıoğlu  nasıl bir platform oluşturulacağı gündemiyle ikinci kez buluştuklarını söyledi. Gökalp Müstecaplıoğlu;” FSÇ ve Her Şey Foça İçin Platformlarının ortak toplantısında nasıl bir ortak platform çalışması yapacağımız gündemiyle toplanmış bulunuyoruz. Foçanın mevcut ihtiyaçlarının değerlendirilmesi ve durum tespitlerinin görüşülmesi maksadıyla yaptığımız bu toplantıya değişik partilerden, değişik siyasi gruplardan da katılım oldu. Bir ucunda bağımsız meclis üyesi adayı dostlar bir ucunda diğer partiler olmak üzere   CHP, TİP, Memleket partilerinin katılımıyla zenginleştirildi. Bu yüzden görüş alışverişi çok daha geniş boyuta ulaştırıldı.  Ancak bu toplantının genel maksadı artık platformların tepeye doğru birleşmesi, Foçanın ihtiyaçları konusunda çok başlılığın, dağınıklığın ortadan kaldırılması, Foçayı sevenleri bir tarafta buluşturarak, parti ayrımı gözetmeden, partiler üstü siyaset üretmek istiyoruz. Yeni platform nasıl olsun, adı ne olsun gibi bir gündemle toplantıyı bitirmeyi düşünüyoruz. Bu platfrom seçime endeksli bir platform değil.  Seçimden sonra da Foça’nın geleceği, ihtiyaçları, sorunlarına sahip çıkmak maksadıyla çalışmalarına devam edecek, çalışmalar komisyonlara ve çalışma masalarına dönüştürülecek, gelecekte de çalışmalrını sürdürerek Foçanın korunması, halkının refah ve huzur içinde yaşamasının yolunun açılması, ihtiyaç duyulan projelerin ortaya konması ve bir sorun çıkacak olursa hukuki olarak dava açarak müdahalede bulunmasını sağlamak üzere oluşturuluyor.” Dedi.
 
Seyfi GÜL  

YORUMLAR

  • 0 Yorum