google92207d2cbecf4788.html

Foça Kent Konseyi Yeni Yıldaki İlk Toplantısını Yaptı

Foça Kent Konseyi’nin seçimsiz olağan genel kurul toplantısı, 15 Mart Çarşamba günü yapıldı.

Foça Kent Konseyi Yeni Yıldaki İlk Toplantısını Yaptı
15 Mart 2023 - 20:54

Foça Kent Konseyi’nin seçimsiz olağan genel kurul toplantısı, 15 Mart Çarşamba günü yapıldı. 2023 yılının ilk toplantısında Foça Kent Konseyi meclislerinin ve çalışma gruplarının geçtiğimiz yıl yaptıkları çalışmaları ve hayata geçen projeleri aktarıldı.

 Açılış konuşmasını yapan Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer; ‘‘Kent Hakları; kişilerin insan onuruna yakışır biçimde yaşayabilmek için talep ettiği haklardır. Kent Konseyi, kentin ve kentlinin hak ve hukukunun korunması için yerel düzeyde katılımı ve hemşehrilik bilincini geliştiren, güçlendiren yapılardır.’’dedi.
 
Geçtiğimiz yılda gerçekleştirdikleri etkinlikleri yeterli bulmadıklarını ancak, etkisi devam pandeminin ve Türkiye’de daha yoğun yaşanan ekonomik küresel krizin yarattığı olumsuzluklara rağmen faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Orhan Gürer; ‘‘Özellikle Kadın ve Engelli meclislerimizin çalışmalarını önemli buluyor, çevre çalışma grubumuzun duyarlılığını ilgi ile izliyoruz. Kadın Meclisimizin çalışmasına katılan Foça Mahalle Afet Gönüllüsü üyelerimiz, hazır ve eğitimli olarak halkımızın yardımına koşacaktır. 6 Şubat’ta meydana gelen büyük deprem afeti hepimizi derinden üzdü. Üyelerimizin desteği ile toplanan giysi, gıda, ilaç ve hijyen maddeleri deprem bölgesine hızla ulaştırılmıştır.’’dedi.
 

Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, destekleri için Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e teşekkür etti.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya, Foça Kent Konseyi üyeleri, Foça Belediyesi Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu, bazı belediye meclis üyeleri ve kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum