google92207d2cbecf4788.html

Foça'da sıra dışı etkinlik: Köpeklerle kitap okuyacaklar

İzmir’in Foça İlçesi’nde 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü/ Haftası dolayısıyla  Köpeklerle Okuma Etkinliği düzenlendi. 

Foça'da sıra dışı etkinlik: Köpeklerle kitap okuyacaklar
04 Ekim 2022 - 18:30
İzmir’in Foça İlçesi’nde 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü/ Haftası dolayısıyla  Köpeklerle Okuma Etkinliği düzenlendi.  İlçede aynı gün üç ayrı merkezde gerçekleştirilecek etkinliğe sahipleriyle birlikte evcil köpeklerin yanısıra İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi ekipleri de katılarak gösteriler yapacak.

7 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek Köpeklerle Kitap Okuma etkinliğine Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi (KEM), Foça İlçe Halk Kütüphanesi ve Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) destek verecek. Saat 11.30’da Bağarası Camii önündeki Meydanda, 13.30’da Yenifoça Meydanı’nda, 15.30’da ise ilçe Merkezindeki Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlara kitap dağıtımı yapılarak etkinlik başlatılacak. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi ekipleride gösteriler sunacak.

SÜKÜNET GEREKTİREN İŞLERDE BİLE EŞLİK EDEBİLİRLER
Foça  HAYAD Yönetim Kurulu üyesi Nejat Ercümen hem hayvan sevgisini hem kitap okumanın gerekliliğini vurgulayacak hemde hayvanların sakinlik gerektiren bir ortamda bile insanları rahatsız etmediğini gösterecek bir etkinlik düzenlemek istediklerini söyledi.  Nejat Ercümen; “4 Ekim Dünya  Hayvanları Koruma Günü nedeniyle farklı ve anlamlı bir etkinlik planlamak istedik. Bunun için de İlçe Milli Eğitim,  Emniyet ve Halk Kütüphanesi  Müdürlükleriyle görüştük. Amacımız, hem hayvanların bizim hayatımıza kattıklarını hem hayatımızı nasıl kolaylastırdıklarını hem de onların hayatımıza engel olmadığını anlatmak.  Kitap okumak gibi sükunet gerektiren bir işte bile bize nasıl eşlik ettiklerini , hayatın onlarla daha anlamlı ve renkli olduğunu göstermek, kütüphane kullanımını ve okumayı özendirmek istedik. HAYAD olarak böyle bir etkinliğe ön ayak olmaktan son derece mutluyuz.” Dedi.

Nejat Ercümen tüm hayvan ve kitapseverleri etkinlikte çocuklarıyla birlikte bir arada olmaya davet etti.
 
Seyfi GÜL 

YORUMLAR

  • 0 Yorum