google92207d2cbecf4788.html

Foça'da Beşkapılar Kalesi'nin kapıları sanata açılacak

Beşkapılarda 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günleri Pazartesi günü başlıyor. Beşkapılarda 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günleri Pazartesi günü başlıyor. Beşkapılarda 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günleri Pazartesi günü başlıyor. Beşkapılarda 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günleri Pazartesi günü başlıyor.

Foça'da Beşkapılar Kalesi'nin kapıları sanata açılacak
20 Ağustos 2023 - 22:23

FOÇA’DA BAĞIMSIZ SİNEMA ŞÖLENİ

Foça Belediyesi’nin destekleri, Hüseyin Karabey ve Gizem Erman Soysaldı’nın sanat yönetmenliğinde düzenlenen Beşkapılarda 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günleri, 21-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.
 
Beşkapılar Kalesinin kapıları sanata açılacak
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ‘‘Tarihi Beşkapılar Kalemizin kapıları bir kez daha sinemanın yaratıcı gücünü kutlayacağımız, sıra dışı hikayeleri keşfedeceğimiz sanat dolu günlere açılacak. Uzun yıllar hatırlanacak bir sinema deneyimi ve kültürel bir yolculuk için tüm halkımızı Beşkapılarda 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günlerimize bekliyoruz’’ dedi.
 

Yönetmenler ve oyuncularla söyleşi

Film günlerinin ilk gösterimi 21 Ağustos Pazartesi günü ‘‘Karanlık Gece’’ ile yapılacak. Filmin ardından Yönetmen Özcan Alper ve başrol oyuncusu Berkay Ateş sinemaseverlerle sohbet edecekler.
 
3. Phokaia Bağımsız Film Günleri, 22 Ağustos Salı günü Sevinç Baloğlu’nun yönettiği ‘Tohum’, 23 Ağustos Çarşamba günü Nazlı Elif Durlu’nun yönettiği ‘Zuhal’, 24 Ağustos Perşembe günü Hüseyin Karabey’in yönettiği ‘Gitmek’ ve 25 Ağustos Cuma günü Belmin Söylemez’in yönettiği ‘Ayna’ isimli filmleriyle devam edecek.
Foça Beşkapılar Kalesindeki ücretsiz gösterimlerin tümü saat 20.30’da başlayacak. Filmlerin sonunda yönetmenleri ve oyuncularıyla söyleşiler gerçekleştirilecek.
 

Çocuklar unutulmadı

Phokaia Bağımsız Film Günleri kapsamında 23 Ağustos Çarşamba günü saat 15.00’te Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde Yönetmen Hüseyin Karabey’in moderatörlüğünde gerçekleşecek olan Çocuklarla Film Okuma Atölyesine 7-10 yaş çocuklar katılacak.

Çocuklar, büyük komedyen Charlie Chaplin’in yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği 1921 yapımı sessiz film, The Kid ‘Yumurcak’ isimli filmi izleyecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum