google92207d2cbecf4788.html

Foça'da bir koyda 10 gün arayla bir ceset daha bulundu

SEYFİ GÜL / FOÇA GÜNDEM - 23 Eylül 2022 tarihinde sahile bir Filistinli kaçak göçmenin cesedinin vurmasından sonra aynı bölgede bugün bir ceset daha bulundu.

Foça'da bir koyda 10 gün arayla bir ceset daha bulundu
04 Ekim 2022 - 18:50

FOÇA SAHİLİNE 10 GÜN ARAYLA BİR CESET DAHA VURDU

SEYFİ GÜL / FOÇA GÜNDEM - 23 Eylül 2022 tarihinde sahile bir Filistinli kaçak göçmenin cesedinin vurmasından sonra aynı bölgede bugün bir ceset daha bulundu. Cesedin dik bir yarın altında olduğu, denizden ve karadan alınmasının ancak arama kurtarma ekiplerince yapılabileceğinin belirlenmesinin ardından AFAD’dan destek talep edildi.

Gelen ihbar üzerine bölgeye sevkedilen Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Foça Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki bir noktada denizden ve karadan çalışma başlattı. Dik bir yarın altında bulunan, kayalık sahilde bulunan cesede, denizden ve karadan ulaşmaya çalıştı. Ancak deniz ve karadaki coğrafi şartların cesedin bütünlüğünü muhafaza ederek çıkarmaya uygun olmadığı belrlendi. Bölgeye sevkedilen AFAD ekipleri ile Sahil Güvenlik ekiplerinin ortak çalışmasıyla ceset bulunduğu yerden alınarak Foça Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

Cesedin uzaktan görüntüsüne göre bir haftadan fazla bir süre boyunca denizde yada bulunduğu sahilde kalmış olabileceği değerlendirmeler arasında yer aldı.

23 Eylül 2022 tarihinde bölgede ki bir plajda 19 yaşındaki Filistin uyruklu Ahmet Hayrullah’a ait olduğu belirlenen bir ceset bulunmuş, aynı gün denizde içinde kimsenin olmadığı ve kamaralarına su dolmuş yelkenli bir tekne bulunarak Foça Balıkçı Barınağı’na getirilmişti. Cesedin yelkenliden düşmüş olabileceği ve bölgede başka kazazede yada cesetler bulunabileceği değerlendirilerek deizde ve sahillerde arama çalışması başlatılmıştı.
Bugün bulunan cesedin kimliği ve uyruğunun yapılacak incelemelerin ardından belirlenmeye çalışılacağı öğrenildi.
Seyfi GÜL

YORUMLAR

  • 0 Yorum