google92207d2cbecf4788.html

EÜ'den öğrencilere şenlikli karşılama

İZMİR(Ege Ajans)- Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Ege Üniversitesi öğrencileri, geleneksel hale gelen “Ege’ye Hoş Geldin” şenliğiyle yeni döneme coşkulu bir şekilde merhaba dedi.

EÜ'den öğrencilere şenlikli karşılama
05 Ekim 2023 - 23:07
“Ege’ye Hoş Geldin” şenliği dolu dolu geçti
İZMİR(Ege Ajans)- Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Ege Üniversitesi öğrencileri, geleneksel hale gelen “Ege’ye Hoş Geldin” şenliğiyle yeni döneme coşkulu bir şekilde merhaba dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, “Yer Gök Kırmızı Beyaz” şenlik yürüyüşü ile başladı. Kampüs ana girişinden Tören Şölen Alanına kadar devam eden yürüyüş boyunca öğrenciler renkli görüntüler sergilediler. Bando eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte öğrencilere eşlik eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Tören Şölen Alanında bir konuşma gerçekleştirdi. Yürüyüşe üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademisyenler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Budak, “Geleneksel hale getirdiğimiz, ‘Ege’ye Hoş Geldin’ şenliğimizde bu yıl da sizlerle bir araya gelmekten ve bu coşkuyu sizlerle paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Pandemi ve deprem gibi koşullar nedeniyle uzunca bir süredir kampüsümüz, siz öğrencilerimizden yoksundu. Sizleri çok özlediğimiz bu aranın ardından 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında aramıza katılan birinci sınıf öğrencilerimizle oryantasyon etkinlikleri kapsamında bir araya geliyoruz. Şimdi ise Ege’ye Hoş Geldin Şenliğinde siz kıymetli öğrencilerimizle hep birlikteyiz” diye konuştu.
Ege Üniversitesinin köklü bir bilim yuvası olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz; Türkiye’nin ilk kurumsal tam akreditasyon belgesini alan, öğrenci odaklı, araştırma üniversitesi hüviyetine sahip Türk yükseköğretim sistemimize örnek, öncü bir üniversitedir. Yarım asrı aşkın süredir bilim yolculuğunu sürdüren Üniversitemiz, ülkesinin hedef ve ideallerine katkı sağlamayı esas almış köklü bir bilim yuvasıdır. Egeli olmak bir ayrıcalıktır, sizler de ailemizin birer mensubu olduğunuz için çok şanslısınız” dedi.

“Ailemizin en kıymetli üyeleri öğrencilerimiz”
Yeni Egelilere tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Budak, “Gelişen ve değişen dünyayı yakından takip edebilmek için yabancı dilinizi geliştirerek bol bol kitap okuyun, spora ağırlık verin; sosyal ve kültürel olarak gelişmenize pek çok imkân sunan kampüs hayatına odaklanın. Eğitim hayatınız boyunca ve mezuniyet sonrasında kapılarımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu unutmayın. Sizlerle, her zaman iletişim halinde olacağız. Biz kocaman bir Ege Üniversitesi ailesiyiz ve bu ailenin en kıymetli üyeleri ise sizlersiniz. Başarılı canlı bir kampüsümüz var. Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinliklerini takip edin ve katılın. Başarılı bir eğitim-öğretim yılı ve yeni gelen öğrencilerimize güzel bir üniversite yaşamı diliyorum” diye konuştu.

Etkinlikte, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi bünyesinde yer alan öğrenci topluluklarının ve çeşitli birimlerin açtığı stantları gezerek fotoğraf çektirdi. EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından gerçekleştirilen zeybek gösterisi ve Pop Orkestrası’nın seslendirdiği eserler ise katılımcılardan büyük beğeni topladı.  Gün boyunca çeşitli etkinliklerle eğlenen öğrenciler, günün sonunda The Rocktors ve Yüksek Sadakat konserleriyle coşkulu dakikalar yaşadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum