google92207d2cbecf4788.html

EÜ'de genç eczacıların "Beyaz Önlük" heyecanı

Ege Üniversitesinde Eczacılık Fakültesini kazanan birinci sınıf öğrencileri için geleneksel “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

EÜ'de genç eczacıların "Beyaz Önlük" heyecanı
05 Ekim 2022 - 20:40
Ege Üniversitesinde Eczacılık Fakültesini kazanan birinci sınıf öğrencileri için geleneksel “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. Törene; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, Katip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fadime Aydın Köse ve Doç. Dr. İsmail Öztürk, İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, Manisa Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Devrim Bali, Aydın Eczacı Odası Başkanı Ecz. Sefa Karaarslan, Eczacılık Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Ecz. Utku Özdemir, fakülte üst yönetimi, akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Sizlere Ege Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Necdet Budak’ın selam ve sevgilerini iletiyorum. Bugün, uzun ve yorucu bir sınav maratonundan geçip, Eczacılık Fakültemizi kazanan 170 öğrencimizle birlikteyiz. Öğrencilerimizi kutluyor, Ege Üniversitesi ailemize hoş geldiniz diyorum. Üniversitemizin ve kampüsümüzün farkını burada geçirdiğiniz süreçte anlayacaksınız. Türkiye’nin en değerli ve gözde fakültelerinden birindesiniz. Sizler, sağlık meslek grubunun bir üyesisiniz. Salgın sürecinde sağlıkçılara düşen sorumlulukları ve tehlikeleri görmenize rağmen bir sağlık meslek grubunu seçmeniz, büyük bir istek ve cesaret örneği” diye konuştu.

“Öğrenci odaklı ve tam akredite bir araştırma üniversitesi”
  Öğrenci odaklı ve tam akredite bir araştırma üniversitesi olduklarını ifade eden Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak liderliğinde bir takım hedefler belirledik. Önce öğrenci dedik ve öğrencilerimizi olmazsa olmaz şekilde merkeze aldık. Bu hedefimizi gerçekleştirerek öğrenci odaklı bir üniversite olduk. Eğitim-öğretimde kaliteli olacağız ve araştırmayı önceleyeceğiz dedik. Tam akredite bir araştırma üniversitesi olduk. Şimdi ülkemize yeni eczacılar, doktorlar, mühendisler yetiştirmek üzere yeni hedeflerimizle birlikte ilerliyoruz. Bu sene oldukça iyileştirdiğimiz yurtlarımız ve yeni barınma imkânlarımız var. Ayrıca en fazla öğrenci topluluğu bulunan üniversiteyiz. Çünkü Ege Üniversitesi, ülkemizdeki sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde en üst noktada olan üniversitedir” dedi.       

  Prof. Dr. Gürgün, “Kolay ulaşılabilir bir üst yönetime sahibiz. Kayıttan mezuniyete kadar bizlerle iç içe olacaksınız. Sizlerin görüşleri bizler için oldukça değerli. Bu sene tamamen yüz yüze olacağız. Siz kıymetli öğrencilerimiz, bugün eczacılık mesleğinin simgesi olan beyaz önlüklerinizi giyiyorsunuz. Onurlu mesleğinize ilk adımı atmış oldunuz, hepinizi kutluyorum. Sağlığa ve insanlığa hizmet eden mesleğinizde ‘Önce zarar verme’ etik ilkesini gözeten nitelikli eczacılar olarak mezun olacağınıza inancımız tamdır” dedi.
Konuşmasında öğrencilere seslenen Dekan Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, “Öğrencilerimizin gözlerindeki pırıltı ve heyecan bizleri de heyecanlandırıyor. Birlikte güzel şeyler yapacağımıza dair umut veriyor. Eczacılık mesleği, insanlık var olduğu sürece var olacak bir meslek. İnsan sağlığını korumaya dönük olan ve insanı sevmeyi gerektiren bir meslek icra edeceksiniz. Eğitim süreniz boyunca bizler, sizlere yalnızca bilimsel bilgiyi aktarmakla kalmayacağız. Kendinizi sanat, kültür ve spor alanlarında da geliştirmeniz adına elimizden gelen desteği sağlayacağız. Sizler, ülkemizin en yüksek puanla öğrenci alan Eczacılık Fakültelerinden birini kazanarak büyük bir başarı elde ettiniz. Hepinizi tebrik ediyor; bizi tercih ettiğiniz için de sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Akredite üniversitenin akredite fakültesinde eğitim alacaksınız”
Ege Üniversitesinin köklü bir kurum olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gürer Orhan, “Ege Üniversitesi 67 yıllık geçmişi olan bir üniversite. Eczacılık Fakültemiz de bu yıl kuruluşunun 47’inci yılını kutluyor. Üniversitemiz, tüm devlet üniversiteleri arasında ilk tam kurumsal akreditasyon alma başarısını gösterdi. Fakültemiz ise 2014 yılından bu yana iki kez akredite edildi. Dolayısıyla sizler akredite bir üniversitenin akredite bir fakültesinde eğitim alacaksınız. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak, öğrenci odaklı bir yönetim anlayışını benimsediği ve üniversitemizin vizyonunda da ‘öğrenci odaklı’ olmaya yer verdiği için Ege Üniversitesinin öğrenciler açısından ‘altın çağı’nda geldiniz diyebiliriz. Sizlerin görüşlerini, beklentilerini, dilek ve şikâyetlerini dikkate alan bir üst yönetime sahibiz. İçinde yaşadığımız şehir, gerek doğasıyla gerekse insani olarak güzel bir şehir. Dolayısıyla sizler de sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif olarak dolu dolu bir üniversite hayatı geçireceksiniz. Bizlerin amacı, sizlere eğitim hayatınız boyunca ve sonrasında ‘İyi ki Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni seçmişim’ dedirtebilmektir. Eğitim yolculuğunuzun her anında sizlerin yanında olabilmek için buradayız. Sizleri yetiştiren ve bugün bizlere emanet eden ailelerinize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eczacılık Fakültesine birincilikle giren Bahar Gülce Çüçen’e beyaz önlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil, ikincilik ve üçüncülükle giren Ali Şafak Özhan ve Hatice Serhan’a ise önlükleri Dekan Prof. Dr. Hande Gürer Orhan tarafından giydirildi. Üç öğrenciye teşekkür plaketleri, Rektör Yardımcısı Gürgün ve Dekan Prof. Dr. Hande Gürer Orhan tarafından verildi. Törende ayrıca Eczacılık Fakültesine eğitim konusunda destek sağlayan kurum ve kuruşların yetkililerine “Teşekkür Plaketi” verildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum