google92207d2cbecf4788.html

Ege Üniversitesinde 2022 yılının en iyileri ödüllendirildi

Rektör Prof. Dr. Budak, “Zamanın ruhuna uyum sağlayan vizyonumuz ile akademiye katkı sunmaya devam ediyoruz”

Ege Üniversitesinde 2022 yılının en iyileri ödüllendirildi
19 Ocak 2023 - 19:44

Ege Üniversitesinde başarılarla dolu geçen 2022 yılının ardından başarılı akademik birimler için ödül töreni düzenlendi. EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, rektör yardımcıları, senato üyeleri, akademisyenler ve idari çalışanlar katıldı.


Ödül töreni öncesi fakülte, meslek yüksekokul, yüksekokul, enstitü yönetimleri tarafından 2022 yılı veri izleme ve değerlendirme sunumları yapıldı. Sunumların ardından Rektör Prof. Dr. Necdet Budak genel değerlendirmede bulunarak tüm akademik birimlere özverili çalışmaları ve değerli katkıları için teşekkür etti. Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak ortak akılla oluşturduğumuz eylem planları dâhilinde hareket eden, stratejik planımızı Cumhurbaşkanlığı ve YÖK nezdinde derç eden; tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesiyiz” diye konuştu.  

Ege Üniversitesinin son beş yılda performansını yüz yüzde artırdığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Görevde bulunduğumuz süre zarfında tam akredite araştırma üniversitemizi öğrenci odaklı, nitelikli eğitim öğretim ve araştırma geliştirmenin merkezi haline getirdik. Lisansüstü öğrenci sayımızı artırarak, insan kaynağı gücümüzü daha nitelikli ve donanımlı bir yapıya kavuşturduk. Paydaşlarımızı yönetim süreçlerine dahil ederek, sürdürülebilir kalite güvencesi sistemi kurduk. Dijitalleşme ve  uluslararasılaşma başlıklarında önemli çalışmalar yaparak iş birliği ağımızı ulusal sınırlarımızın ötesine taşıdık. Şimdi de zamanın ruhuna uyum sağlama vizyon ve stratejisi ile yeni projelerle; üniversitemize, bölgemize ve ülkemize daha nitelikli katkı sunmak için el birliği ile çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bilim ve teknoloji ile öğretim ve araştırma alanlarında dünyanın nereye gittiğini takip ediyor, gelecek konusunda planlamalar yaparak yolumuza devam ediyoruz. Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olacak yüksek katma değerli ürünler ancak bilim ve teknoloji ile sağlanacağına inanıyoruz. Akademik değişim dönüşüm başta olmak üzere dünyanın gittiği yönü yakından takip ediyoruz. Dijitalleşme, yapay zeka, büyük veri, bilgi iletişim teknolojileri alanlarında bir adım önde yer alarak, takip eden değil takip edilen bir yükseköğretim kurumu olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Üniversitemiz, Cumhuriyetimizin 100. yılının simgesi olan Türkiye Yüzyılı' vizyonuna uygun bilimsel çalışmaların üssü haline getirerek araştırmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Ege Üniversitesi olarak 2023 yılında Cumhuriyetin 100’üncü yılında Cumhuriyetimize yakışır çok başarılı işler yapacağımıza inancım tam. Bu başarıya katkı sunan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Başarılı akademik birimler ödüllendirildi
Ödül töreninde, Ege Üniversitesi 2022 yılı verilerine göre en başarılı ve aynı zamanda en iyi çıkış yapan meslek yüksekokulu  “Emel Akın Meslek Yüksekokulu”, en başarılı meslek yüksekokulu “Atatürk Sağlık Hizmetleri” ve Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu”,  en başarılı araştırma enstitüsü  “Güneş Enerjisi Enstitüsü”, en iyi çıkış yapan araştırma enstitüsü “Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü” ve “Nükleer Bilimler Enstitüsü”, Fen ve Mühendislik alanında en başarılı fakülte ve aynı zamanda en iyi çıkış yapan fakülte “Fen Fakültesi”, en başarılı fakülte, “Mühendislik Fakültesi”, Sosyal Bilimler alanında en başarılı fakülte “Edebiyat Fakültesi”, Sağlık Bilimleri alanında en başarılı fakülte “Tıp Fakültesi”, en iyi çıkış yapan fakülte “Ziraat Fakültesi” oldu.  Ödülleri, birim yöneticileri Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın elinden aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum