google92207d2cbecf4788.html

Ege Üniversitesi ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Ege Üniversitesi daha yeşil Türkiye hedefiyle ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor! Zengin fauna ve florasıyla, yeşil kampüsüyle dünya üniversiteleri arasında seçkin bir konuma sahip olan Ege Üniversitesi bir yandan daha yeşil ve sürdürülebilir Türkiye hedefiyle ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdürürken bir yandan da çevre temalı sosyal sorumluluk projeleri ile hem bilinçli nesil yetiştirilmesine hem de ‘Yeşil Vatan’ seferberliğine nitelikli katkı sunuyor.

Ege Üniversitesi ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor
11 Kasım 2023 - 00:42

Rektör Prof. Dr. Budak, “Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak istiyoruz”

Ormanları korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile 2019 yılından bu yana 11 Kasım tarihi “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanıyor. Zengin fauna ve florasıyla, yeşil kampüsüyle bu alanda dünya üniversiteleri arasında yer alan Ege Üniversitesi de ağaçlandırma çalışmalarını son hızla sürdürüyor.

Ege Üniversitesinin, YÖK’ün Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesinde pilot üniversite olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak, Türkiye’nin yeşil vizyonuna katkı sağlamak adına önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızın başında da ağaçlandırma faaliyetleri geliyor. Üniversitemiz kampüsü, bitki örtüsü olarak zengin, anıt ağalara ev sahipliği yapan önemli bir yeşil alan merkezi. Biz de bu zenginliği daha da geliştirmek üzere kampüsümüzde ağaçlandırma çalışmalarını artırdık. 15 Temmuz şehitlerimizin anısına yaptırdığımız koruluğumuza ve lojmanlarımızın bulunduğu ağaçlık alana sürekli fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. 2019 yılında kentimizin Seferihisar ilçesinde yaşadığımız talihsiz orman yangını sonucu üniversite olarak orman yangınlarına karşı dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla pek çok çalışmaya imza attık. Orman Okulu projemizle Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullardaki çocuklara eğitimler verdik. Yangın bölgesinde akademisyenlerimizle etütler gerçekleştirerek, alanın en hızlı şekilde tekrar ağaçlandırılması konusunda çalışmalar yaptık. ‘Yeşil Vatan’ seferberliğinde biz de elimizden gelen katkıyı en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

EÜ’nün yeşil üniversiteler arasındaki yerinin dünyaca tescilli olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, “Kampüsümüzde 110 bin metrekare olan yeşil alan oranını 420 bin metrekareye çıkardık. Araç trafiğini minimuma indirerek karbon salınımını asgari düzeye çektik. Bisiklet ve yaya yollarımızı genişlettik. İlimizde Sıfır Atık Belgesi alan ilk eğitim kurumuyuz. Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler sıralamasında dünyada 108’inci, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 4’üncü sırada yer alıyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir, daha yeşil bir Türkiye bırakmak için çalışıyoruz. Bu vesile ile herkesi ülkemizin çeşitli noktalarında gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarına katkı vermeye ve fidan dikmeye çağırıyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum