google92207d2cbecf4788.html

Dokuz Eylül Rotary Kulübü gençleri geleceğe hazırlıyor

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, koordinasyonunda Rotary 2440.Bölge içinde “Kariyer Mentörü Programı” ile gençler geleceğe hazırlanıyor.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü gençleri geleceğe hazırlıyor
11 Kasım 2022 - 21:04
Dokuz Eylül Rotary Kulübü, koordinasyonunda Rotary 2440.Bölge içinde  “Kariyer Mentörü Programı” ile gençler geleceğe hazırlanıyor. Programın içinde yer alan mentor ve menteeler Kelvin Social Club’da bir araya gelerek ara değerlendirme toplantısı yaptılar. Kariyer Mentörü Programı toplantısında konuşan Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Nilgün Tiyanşan, bu proje ile gençleri geleceğe hazırladıklarını söyledi.
 
Uluslararası mentörlük ve staj imkanı
 
Bu projenin çok kapsamlı amaçları ve hedefleri olduğuna dikkat çeken Tiyanşan, “Amacımız dünyanın en önemli ve büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Rotary’nin en önemli bileşenleri olan genç kuşak Rotaraktörler ile Rotaryenlerin ilişkilerinin geliştirilmesi, Rotaractorlerin Rotaryen olmaları konusunda teşvik edilmesi, tecrübe ve yenilikçiliğin sinerjisini yaratmaktır” dedi.

Hedeflerinin standart ve sürdürülebilir bir program tasarlama olduğuna dikkat çeken Tiyanşan, “Bölgemizde bir Mentör havuzu oluşturmak da önem verdiğimiz diğer bir hedefimiz. Projenin uluslararası boyutta da aktif olarak, uluslararası mentörlük ve staj imkanları sunar haline gelmesini sağlamayı da hedefliyoruz” diye konuştu.
 
 
Program nasıl yürüyor:
Dokuz Eylül Rotary Kulübü başkanı Nilgün Tiyanşan programın nasıl sürdüğünü ise şöyle anlattı: “Bölge bazında oluşturulan komite her Rotary dönemi başında programa dahil olmak isteyen menteelerden başvuru topluyor.Menteeler doldudukları başvuru formlarında detaylı olarak gelişim istedikleri alanları ve hangi konularda mentor ihtiyaçları olduklarını anlatıyorlar. Eş zamanlı olarak da deneyimlerini paylaşma yetkinliğine sahip olan mentorlerden programa katılım başvuruları alınıyor.

Sistem tamamen gönüllülük bazında işliyor. Menteelerin beklentileri ve mentorlerin yetkinliklerine göre eşleşmeler yapılıyor. Mentee ve mentörlere program başlamadan önce eş zamanlı ve ayrı ayrı oryantasyon eğitimleri veriliyor. Program ayda 2 görüşme ve 4 ay olarak öngörülüyor. 4 ayın sonunda değerlendirme toplantıları ile program sonlanıyor ve katılan mentee ve mentörlere katılım sertifikaları veriliyor.

Rotary farklı mesleklerden topluma yararlı olmak ve dostlukları geliştirerek hayalleri gerçekleştirme ideali ile çalışan bir kuruluş olduğundan ihtiyaç duyulan eşleştirmeleri yapmak çok zor olmuyor ama Rotary dışından mentor yetkinlikleri olan dostlarımız da zaman zaman aramıza katılıyor. Bunu da çeşitlilik ,eşitlik ve kapsayıcılık ilkemiz açısından çok değerli buluyoruz.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum