google92207d2cbecf4788.html

Corpitall Başkanı Gültekin: "Şirketler performans için çalışanların önünü açmalı"

Corpitall Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Gültekin, firmaların çalışanları sayesinde gelişim gösterdiğini, şirketlerin çalışanlarında ortaya çıkarabildiği potansiyel kadar ivme yakalayabildiğini söyledi.

Corpitall Başkanı Gültekin: "Şirketler performans için çalışanların önünü açmalı"
07 Nisan 2023 - 22:18

Corpitall Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Gültekin, çalışanların potansiyelinin ortaya çıkması ve performans artışı için şirketlere görevler düştüğünü söyledi. Performansın önündeki engelleri kaldırma sorumluluğunun firmalara ait olduğunu söyleyen Gültekin, “Formül basit, Performans =Potansiyel - Engel. Firmalar bu matematiği gözetmek zorunda” dedi.

 Corpitall Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Gültekin, firmaların çalışanları sayesinde gelişim gösterdiğini, şirketlerin çalışanlarında ortaya çıkarabildiği potansiyel kadar ivme yakalayabildiğini söyledi. Bu anlamda etkin bir kurumsal performans yönetimi için tüm yönetici ve yön veren kadroların kişiyi özne olarak görüp kurumsal kültürü ve iklimi çalışana özgü kılması gerektiğini ifade eden Gültekin, “Tohum içinde saklı olan potansiyeli ortaya çıkarabilmek için nasıl uygun bir toprak ve iklim gerekiyorsa, insan da böyledir. Benzer bir ilişki kurumsal kültür ve iklim alt yapısında yönetici iş ve insan arasında da bulunmaktadır” dedi.
 
“Çalışanlarını tanıyan yönetici başarılıdır”
 
İşi ve gerekliliklerini tanımlamış ve kişinin potansiyelini anlayan, bilen yönetici ve liderlerin olduğu organizasyonlarda iş ile kişi arasında doğru bir ilişki kurulabildiğini vurgulayan Gültekin, “Bu ilişkinin sonucu olarak bireysel ve kurumsal performans kaçınılmazdır. Gerekli performans için geriye kalan ise potansiyel önündeki engelleri kaldırabilmektir” dedi.
Türkiye iş dünyasının tüm bu süreçleri sorgulamasının zamanı geldiğini ifade eden Gültekin, “Daha fazla geç kalmadan yaşanan problemlerin kökenlerini, arzu edilen gelişmeleri yakalayabilmek adına bu gerçekliği bir kılavuz olarak önümüze koymalıyız. Bu formülü etkin bir şekilde kullanan ülke, kurum, yönetici ve kişiler arzu ettikleri refahı, mutluluğu, başarıyı yakalamış olan organizasyonlar oluyor. Bizim de bunu yapmamız gerekiyor, hem ülke hem de firmalar olarak” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum