google92207d2cbecf4788.html

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Foça'da Kuddusi Okkır'ın eşini ziyaret etti

SEYFİ GÜL / FOÇA GÜNDEM - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’in Foça İlçesi’nde Ergenekon davası nedeniyle yargıılanırken hayatını kaybeden iş adamı Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır’ı ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Foça'da Kuddusi Okkır'ın eşini ziyaret etti
10 Eylül 2022 - 21:49
SEYFİ GÜL / FOÇA GÜNDEM - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’in Foça İlçesi’nde Ergenekon davası nedeniyle yargıılanırken hayatını kaybeden iş adamı Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Okkır’ın ölümünün cinayet olduğunu, devletin adaletli olması ve Sabriye Okkır ile helalleşmesi gerektiğini söyledi.

Eşi ve torunuyla birlikte ilçeye gelen Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve bazı yönetim kurulu üyeleride eşlik etti. CHP Lideri, İlçe Başkanı Ayla Yılmaz ve Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün de hazır bulunduğu karşılama sonrası Sabriye Okkır’ı Fevzipaşa Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti.

İşadamı Kuddusi Okkır, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmış, kanser tedavisi için yatırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Eşi Sabriye Okkır’ı Foça’da ki evinde ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu Okkır’ın ölümünün cinayet olduğunu, Türkiyede hak, hukuk ve adalet isteyen herkesin bu acıyı paylaştığını ve devletin de özür dilemesi gerketiğini söyledi.
Kemal Kılıçdaoğlu; “"Siz bir topluma, bir aileye, bir kitleye acılar çektirirseniz, devleti adaletle yönetmiyorsunuz demektir. Sabriye Hanım'ın acısı hepimizin acısıdır." Sabriye Hanıma beni evinde ağırladığı için teşekkür ederim. Kendisinden randevu istediğimde "gelsin ama sitemlerim olacak" demişti. Evet yine de geleceğim dedim. Evet sitemlerini dinleyeceğim dedim. Çünkü onun acısı aslında hepimizin acısıdır. Onun yaşadığı acıları bu toplumda hiçbir kişinin, hiçbir ailenin yaşamasını istemem. O nedenle devletin adaletli olması lazım. Evet kendisine söz de verdim. Kesinlikle devletin Sabriye Hanım ile oturup helalleşmesi lazım. Bir şekliyle, yaşanan dramların başka ailelere yaşatılmaması lazım. Her acının aslında bir ders olması lazım ve bu dersi alması gerekenlerin başında da bu ülkenin yöneticileri gelir. Bunu kendisine de aktardım. Oturduk konuştuk. Bizi kabul etti. Lütfetti kahve ısmarladı. Kendisine yürekten teşekkür ederiz." Dedi.

Açıklamalarının ardından Sabriye Okkır’la el sıkışarak vedalaşan Kemal Kılıçdaroğlu, ilçeden ayrıldı.

Seyfi GÜL

YORUMLAR

  • 0 Yorum