google92207d2cbecf4788.html

CHP FOÇA İLÇE ÖRGÜTÜ ZAMLARI PROTESTO ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Örgütü son günlerde art arda gelen zamları basın açıklamasıyla protesto etti.

CHP FOÇA İLÇE ÖRGÜTÜ ZAMLARI PROTESTO ETTİ
17 Temmuz 2023 - 19:06

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Örgütü son günlerde art arda gelen zamları basın açıklamasıyla protesto etti. Üyelerin tencere çalarak katıldığı açıklamada halk ve Sivil Toplum Kuruluşları tepkilere katkı koymaya davet edildi.

CHP Foça İlçe binasında ki açıklamayı İlçe Başkanı Ayla Yılmaz okudu. Halihazırda biri Saray’ın, diğeri vatandaşın olmak üzere iki Türkiye olduğunu iddia eden Yılmaz, birinde faturaları ödeyemedim, bu bayram köye gidemedim, et alamadım, peynir alamadım, süt alamadım, bu ayı nasıl çıkaracağız gibi dertler yokken, diğerinde çocuğunu okula aç göndermek zorunda kalanların çaresizliğinin olduğuna dikkat çekti.


SEFALET LİGİNDEYİZ

 Ayla Yılmaz; “Halkın derdi sarayın derdi olmuyor. Nasıl olsun ki; Sarayın Türkiyesinde beşli çeteler, dolar bazında ihale alanlar, dolar geliri garantili yollar, köprüler, hastaneler yapanlar var. Dolarla devlete borç verenler, dört beş kurumdan maaş alanlar var. vatandaşın Türkiyesi ise yangın yeri. Zam üstüne zam, vergi üstüne vergi, borç üstüne borç.  Türkiyeyi uçuracağpız, ülkemizi dünyanın  en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına sokacağız dediler. Dünya sefalet liginde ilk 10’a soktular. Halka ekonomik soykırım uyguladılar. Erdoğan; ÖTV arttırma yetkisini ilk olarak akaryakıtta kullandı. Bir gece yarısı oprerasyonuyla akaryakıt 6 tl zamlandı. Şimdi bu zam her şeye misliyle yansıyacak. Enflasyon daha da coşacak. Kasası boşalmış, rezervleri erimiş, parasının değeri kalmamış, eşitlik liginde küme düşmüş bir ülkeye dönüştürüldük. Halkımızın , sivil toplum kuruluşlarının başlattığımız bu tepkilere katkı koymasını diliyoruz.  Tenceremiz, dolabımız boş, hep birlikte güçlü olarak tepkilerimizi göstermeliyiz.” Dedi.

Basın  açıklaması üyelerin kaşıkla tencerelere vurarak yaptığı protestoyla tamamlandı.
 
Seyfi GÜL / İzmir Basın Grubu 

YORUMLAR

  • 0 Yorum