google92207d2cbecf4788.html

CHP Foça'da "Suat Abi" Dönemi

İzmir’in Foça İlçesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı’na Yük.Müh. Mim. Mehmet Suat Yılmaz atandı.

CHP Foça'da "Suat Abi" Dönemi
05 Nisan 2024 - 22:35

CHP FOÇA İLÇE BAŞKANLIĞINA M. SUAT YILMAZ ATANDI

İzmir’in Foça İlçesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı’na Yük.Müh. Mim. Mehmet Suat Yılmaz atandı. Atamanın, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday adayı olduğu için memuriyet görevinden ayrılan Günal Biçer’in seçim sonrası görevine dönme talebi nedeniyle istifa etmesi üzerine yapıldığı açıklandı.

Belediye başkan aday adayı iken, Saniye Bora Fıçı’nın adaylığının kesinleşmesi, Esen Çeşmeci yönetiminin istifası üzerine Günal Biçer, CHP Genel Merkezi tarafından İlçe başkanı olarak atanmıştı. Seçim sürecinin tamamlanması sonrası ilçe başkanlığından istifa eden Biçer İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ki eski görevine dönmek için dilekçesini verdi. Bunun üzerine İlçe Yönetim Kurulu’nun önerisi ve İzmir İl Başkanlığı’nın onayıyla M. Suat Yılmaz 4 Nisan 2024 tarihinden itibaren Foça İlçe Başkanı olarak atandı. Devir teslim dün geç saatlerde yapıldı. M. Suat Yılmaz genel merkezin uygun göreceği bir tarihte seçimli ilçe kongresi yapılana kadar görevini sürdürecek. Mevcut Yönetim Kurulu’nda ise bir değişiklik olmayacağı açıklandı.

HİKMET ABİ FORMÜLÜ
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP Foça İlçe Başkanı M. Suat Yılmaz, atamayı geçmiş dönemlerde parti bünyesinde yaşanan Hikmet (Çetin) abi formülüyle izah etti. 1974 yılından beri üyesi olduğu partisine her kademede hizmet ettiğini, daha öncede ilçe başkanlığı yaptığını hatırlatan Yılmaz, şimdide Suat Abi formülüyle yeniden ilçe başkanlığı görevini üstlendiğini söyledi. M. Suat Yılmaz; “Dün saat 23.00 itibariyle ilçe başkanlığına, ilçe yönetim kurulunun oy birliğiyle teklifi ve il başkanlığının atamasıyla tayin edildim. Kongreye kadar Foça İlçe Başkanı olarak görev yapacağım. Bildiğiniz gibi seçim öncesi, seçilmiş ilçe yönetimimiz istifa etmişti. Onun yerine Günal Biçer arkadaşımız başkanlığında yönetim oluşturulmuştu. Seçimi bu şekilde götürdük. Ancak Günal Biçer arkadaşımız devlet memuru olduğu için görevine geri dönmek zorunda kaldığından dolayı böyle bir atama gerekiyordu. Yönetim kurulunun isteği doğrultusunda bende görevi kabul ettim. Seçim Türkiye’deki ittifakla olduğu gibi Foça’da da bir ittifakla kazanıldı. İlçe başkanlığım döneminde Saniye Başkan’la ve bu ittifakla beraber Foça’yı yönetmeye çalışacağız.” Dedi.
1953 İzmir doğumlu olan Yüksek Mühendis Mimar M.Suat Yılmaz İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu. İki çocuk babası Yılmaz’ın iki yaşında bir de torunu var.

Seyfi GÜL

YORUMLAR

  • 0 Yorum