google92207d2cbecf4788.html

50'lik Delikanlılarının Şampiyonu Ege Üniversitesi

Ege Masterler Federasyonu (EMF) +50 Futbol Ligi finali Ege Üniversitesi ile Bostanlı Masterler takımları arasında oynandı. Kadrosunda çok sayıda ünlü ismi barındıran Ege Üniversitesi Masterler takımı, Trabzonspor’lu eski oyuncusu Mehmet Zengin’in hat trick yaptığı finali 3 -1 kazanarak  şampiyon oldu.

50'lik Delikanlılarının Şampiyonu Ege Üniversitesi
18 Mart 2024 - 23:43
EGE ÜNİVERSİTESİ (+50)  3 - BOSTANLI MASTERLER(+50)  1
Ege Masterler Federasyonu (EMF) +50 Futbol Ligi finali Ege Üniversitesi ile Bostanlı Masterler takımları arasında oynandı. Kadrosunda çok sayıda ünlü ismi barındıran Ege Üniversitesi Masterler takımı, Trabzonspor’lu eski oyuncusu Mehmet Zengin’in hat trick yaptığı finali 3 -1 kazanarak  şampiyon oldu.

REKTÖR CERRAH ESKİ ÜNLÜ FUTBOLCULAR SAHADA
EMF 2023-2024 sezonu +50 yaş Futbol Ligi final maçı 15 Mart 2024 Cuma günü Saat 22.00’de Bornova Yusuf Tırpancı Sahası’nda oynandı. Baştan sona çekişmeli ve gençleri aratmayacak hareketli ve güzel futbolla geçen finali aileler ve yüzlerce futbolsever tribünlerde heyecanla izledi. Ege Üniversitesi +50 yaş Masterler Futbol takımında Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, ülkemizin organ nakilleriyle ünlü cerrahlarından Prof. Dr. Murat Sözbilen, Trabzonspor’un eski ünlü oyuncularından Mehmet Zengin, İzmirspor, İstanbulspor gibi birçok profesyonel lig takımnda oynamış eski ünlü oyuncular Şükrü Zenger, Türkay Başaran,  İlkan Aksoy, Bülent Atalay gibi isimler de yer aldı.
Yaş grubuna göre oldukça hızlı başlayan ve temposu son dakikaya kadar düşmeyen maçın ilk yarısı Ege Üniversitesi’nden Mehmet Zengin( 2), Bostanlı Masterlerden Rıfat Kılıç’ın golleriyle 2-1 Ege Üniversitesi’nin üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda her iki takım, sürekli gol arayışları ve direkten dönen toplarla tribünlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Mehmet Zengin bu yarıda serbest vuruştan kendisinin ve takımının 3’ncü sayısını yaparak skoru belirledi. Ege Üniversitesi 3 Bostanlı Masterler 1

HER ŞEY ÇOK GÜZEL
Ege Masterler Federasyonu(EMF) Başkanı Haldun Dokel maç öncesi yaptığı açıklamada 5 aylık sezonu başarıyla tamamlayan iki güzide takımla final yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Haldun Dokel; “Federasyonumuzun düzenlemiş olduğu 2023 -2024 sezonunun sonuna yaklaştık. Bugün +50 Ligimizin şampiyonluk maçı var. Yusuf Tırpancı Stadında heyecanla finali bekliyoruz. Her şey çok güzel gitti. Yaklaşık 5 aylık bir süre içerisinde +50’yi bitiriyoruz. Önümüzdeki ay’da Allah kısmet ederse +40’ın finalini yapacağız.  Federasyon olarak herkesi bir çatı altında toplamaya çalışıyoruz.  Eğlence olsun, mutluluk olsun, güzellik olsun amacıyla bu günlere geldik. İnşallah bundan sonraki günlerde de spor içinde kalırız” dedi.

AMAÇ SPOR CENTİLMENLİK ÖN PLANDA
Ege Üniversitesi rektörü ve şampiyon takımın oyuncularından Prof. Dr. Necdet Budak çoğu üniversitenin çalışanlarından oluşan takımıyla haftada iki gün antrenman bir gün maç oynayarak sosyal bir faaliyetin içinde olduklarını söyledi. Necdet Budak; “İzmir ve Ege Bölgesinde veteranlar Liginde, aslında ben bir eğitimci olarak, rektör olarak, Ege Üniversitesi Veteranlar takımımızla, çoğu bizim çalışanlarımızla, bir çok arkadaşla entegre oluyoruz. Hafta içi idmanlarımızı yapıyoruz. Çim sahalarımızda sosyal bir faaliyet sürdürüyoruz. Amacımız  tamamen spor yapmak. Centilmenliği ön planda tutuyoruz. Tabii şampiyon olmak ekstra güzel bir şey. Ben veteranlar ligine emek veren hakemlerimize, federasyonumuza, katkı sunan yerel yönetimlere, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.  Böyle bir aktivitenin içinde olmaktan da mutluluk duyuyorum. “dedi.

GÜZEL BİR SİNERJİ YARATTIK
Ligin ve finalin yıldızlarından Mehmet Zengin’de  takımlarında Murat Sözbilen ve Necdet Budak hocalarla güzel bir sinerji yarattıklarını ve spor yapmanın keyfine vardıklarını söyledi.  Mehmet Zengin; “Hocalarımın katkılarıyla beraber gerçekten güzel bir sinerji yarattık. Amacımız spor yapmak. Arkadaşlarımıza güzel örnekler sunmak. Çok güzel bir ortamımız var. Burada şampiyon olup olmamaktan ziyade böyle bir birlik beraberliğin sağlanması daha önemli diye düşünüyorum. Her iki takımı da kutluyorum.” Dedi.

60 YAŞINDA SPOR YAPMANIN ZEVKİNİ YAŞIYORUZ
Prof.Dr. Murat Sözbilen ise kendisi ve Necdet Budak hocanın yaşının altmış’ın üzerinde olduğunu hatırlatarak 50 yaş üstü takımları muhteşem olarak niteledi.  Murat Sözbilen; “ Bu yaşta spor yapabilmenin zevkini yaşıyoruz. Sadece biz değil. 14 tane takım var. Belki daha takımlara giremeyen arkadaşlar var. Yeni kurulacak takımlar var.  Bu kuruluşların devam etmesini diliyoruz. Her yaşta da spor diyorum. Bütün arkadaşlar şampiyon aslında” dedi.
Maç sonrası yapılan törenle lige emek verenlere plaketleri, dereceye giren takımlara kupaları EMF Başkanı Haldun Dokel, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Osman Tunç ve Ayşe Bakış tarafından verildi.    

Takımlar başarılarını saha ortasında çalan müzikler eşliğinde aileleriyle birlikte oynayarak kutladılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum