google92207d2cbecf4788.html

Riskin Ötesini Masaya Yatırmanın Zamanı Geldi

Dünyanın gündemine oturan göç, gıda, enerji ve iklim krizi gibi pek çok konu 31. Kalite Kongresi’nde “Riskin Ötesi: Bilim, Sektör ve Toplumda Adalet” temasıyla işlenecek...

Riskin Ötesini Masaya Yatırmanın Zamanı Geldi
13 Ekim 2022 - 22:30
Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek ülkemizin rekabet gücünü artırmayı hedefleyen köklü ve özgün sivil toplum kuruluşu Türkiye Kalite Derneği (KalDer) gelenekselleşen Kalite Kongresi’ni bu yıl 31. kez hayata geçiriyor.

“Riskin Ötesi: Bilim, Sektör ve Toplumda Adalet” temasıyla 22-23 Kasım tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 31. Kalite Kongresi, tüm dünyayı etkisi altına alan güncel problemlerin mevcut durumunu gözeterek önümüzdeki dönemde karşılaşılabilecek her türlü soruya cevap bulmayı ve geleceğe ışık tutmayı amaçlıyor. Bilim, akademi, medya ve iş dünyasının önde gelen temsilcilerini bir araya getirecek kongrenin ana konuşmacısı Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş olacak. Kongrenin kapanış konuşmasını ise Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemi, akademisyen Lale Orta yapacak. İki gün sürecek kongre sonunda Türkiye Mükemmellik Ödülleri de sahiplerini bulacak. Ayrıca bu sene kongrede bir ilke imza atılarak konuyla ilgili bir bildirge yayınlanması ve somut adımların atılması sağlanacak.

Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) bu yıl 31’incisini düzenleyeceği Kalite Kongresi; bilim, akademi, medya ve iş dünyasının önde gelen temsilcilerini ağırlamaya hazırlanıyor. 22-23 Kasım tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde “Riskin Ötesi: Bilim, Sektör ve Toplumda Adalet” temasıyla hayata geçirilecek kongrenin ana konuşmacısı Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr.Özgür Demirtaş olacak. Kongrenin kapanış konuşmasını ise Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemi, akademisyen Lale Orta yapacak. İki gün sürecek kongre boyunca alanında uzman konuşmacılar ile sektöre yön veren isimlerin buluşacağı ufuk açan oturumlar düzenlenecek. Son oturumun ardından kalite yolculuğunda başarılara imza atan kuruluşlara Türkiye Mükemmellik Ödülleri ve Yetkinlik Belgeleri takdim edilecek ve bu sene ilk kez Kongre Bildirgesi yayınlanacak.

Kongre, sadece risklere değil riskin ötesine ışık tutacak
30 yılı aşkın süredir düzenlenen Türkiye Kalite Kongresi hakkında değerlendirmede bulunan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar; “Sürdürülebilir yaşam, dünyanın güncel problemleri, bu problemlerin çözümü ve var olan sistemlerin gelişebilmesi için sonuçlar ortaya koymak adına uzun yıllardır Kalite Kongresi’ni başarıyla düzenliyoruz. KalDer olarak 30 yılda 150 bin katılımcı ve 2 bin 800 konuşmacının yer aldığı büyük kongrelere imza attık. Kalite Kongremiz kapsamında her yıl yaklaşık 3 bin 600 kişiye ev sahipliği yapıyor, sektörünün lider firmalarını ve ses getiren isimleri ağırlıyoruz. Nihai hedefimiz, bir kültür olan kalitenin Türk iş ekosisteminin her katmanına yayılması ve bu kültürün ekosistemin tüm hücrelerince benimsenmesi… 1992 yılından bu yana düzenli olarak hayata geçirdiğimiz kongre ile her sene hedeflerimizi bir adım öteye taşıyoruz. Bu sene de dünyanın en önemli gündem konularından biri olan risk yönetimini tema olarak belirledik. 31’incisini düzenleyeceğimiz kongrede sadece kapımızdaki riski değil bu risklerin ötesini de ortaya koyarak çözüm önerileri sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Enerjiden gıdaya, istihdamdan göçe kadar birçok konu uzmanlar tarafından ele alınacak
Riskleri aşmanın temel koşulunun insanlık olarak hep birlikte bu dönüşüm çabasına katılmaktan geçtiği esasına dayanan 31. Kalite Kongresi’nde 10 farklı oturum üzerinden riskler ve ötesi değerlendirilecek.

Kongrenin açış konuşmasını üstlenen akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, küresel ölçekte yaşanan sıcak konuları ve karşı karşıya olunan risklerin ekonomik ve sosyal yaşama etkilerini ele alacak. Ardından ‘Enerji: Dönüşüm Nasıl Olacak?’ oturumunda dünyanın en sert enerji krizi ve fosil yakıtlara dayalı ekonomilerin hazırlandığı soğuk kış masaya yatırılacak.

‘Gıda: 2030’a Doğru Gıda Güvenliği’ oturumunda, gıda sisteminin karşı karşıya olduğu riskler ve bu riskleri aşmak için nasıl bir dönüşüme ihtiyaç duyulduğu konuşulacak.

‘Kaynaklar: Zincir Ne Kadar Güçlü’ oturumunda, talep/değer zincirinin önemi ve bu zincirin sağlamlaştırılması için yapılması gerekenler ele alınırken, ‘Kapsayıcılık: Daha Dirençli Bir Ekonomi’ oturumunda ise dirençli bir ekonominin öncelikleri ve nasıl olması gerektiğine odaklanılacak. Teknoloji alanında yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelerin küresel ölçekte kapsayıcı, eşitlikçi ve erişilebilir olması için yapılması gerekenler ‘Teknoloji: Gelecek İçin Teknoloji’ oturumunda irdelenecek. ‘Göç: Küresel İnsan Hareketliliği’ oturumunda gelecek toplumunun resmi çizilecek. ‘İstihdam: 5 Milyar İnsanın İstihdamı’ oturumunda, istihdam ihtiyacının ekonomide nasıl karşılanacağı işlenirken, ‘Yönetim: Kalite Riski Yönetmektir’ oturumunda bilimsel temellere dayalı kaliteli bir yönetim yolculuğunun önemi anlatılacak.

Son olarak ‘Adalet’ oturumunda Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemi, akademisyen Lale Orta, sahada riski yönetmek ve adaleti sağlamak konusunu masaya yatıracak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum