google92207d2cbecf4788.html

Piyangoculardan sosyal proje…

İzmir Milli Piyangocular ve Şans Oyunları Bayileri Odası, gerçekleştirdiği eğitimlerle kader mahkumlarını topluma kazandırmayı hedefliyor...

Piyangoculardan sosyal proje…
18 Ekim 2019 - 00:33
İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Milli Piyangocular ve Şans Oyunları Bayileri Odası, Karabağlar İŞKUR ve KOSGEB’in ortak protokol kapsamında gerçekleştirdiği eğitimlerde 25  hükümlüye girişimcilik eğitimi verildi. Eğitici giderlerini Piyangocular Odası karşılarken, İŞKUR katılımcılara günlük 20 lira harçlık verdi.
Denetimli serbest olan hükümlüler, 4 gün süren eğitimin sonunda girişimcilik sertifikası almaya hak kazanıyor, ‘Eski mahkum’ statüsü kazandıkları takdirde de hibe programlarından yararlanıp kendi işletmelerini kurabiliyor. Eğitimler, hükümlüleri suç batağından uzak tutan etkin bir proje çerçevesinde veriliyor.
 
15 katı hibe
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında örnek bir çalışma yürüttüklerini belirten İzmir Milli Piyangocular ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak,  Denetimli Serbestlik Uygulaması’ndan faydalanan hükümlülere kendi işlerinin patronu olmaları için fırsat sağladıklarını söyledi. Çakmak, ‘Eğitim alan denetimli serbest olan hükümlüler, iş kurmaları için  bürüt asgari ücretin 15 katı hibe alabiliyorlar. Kader mahkumlarını topluma kazandırmak, vatanına, milletine ve çevresine yararlı bireyler olmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Denetimli hükümlü dostlarımız iş kurdukları zaman istihdam yaratacaklar, vergi verecekler, üretecekler. Tüketen, hazırdan geçinen değil, bileğinin hakkıyla ekonomiye katkı koyan bir kesimi oluşturacaklar.  Bu durumda olan 30 bin kişi daha var. Eğitim çalışmalarımız bundan sonra da sürecek. Bunu bir vatandaşlık vazifesi olarak görüyoruz’ dedi.
Pek çok işverenin eski hükümlü  çalıştırmak istemediğine dikkat çeken Çakmak, ‘Dolayısıyla bu insanlar iş bulamadıkları için çoğu zaman eski hayatlarına dönmek zorunda kalıyor. Öncelikli  bu kişilerin cezalarını çektikten sonra hayatın içine karışıp kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak. Bunun yanında işletmelerinde kendi gibi kader mahkumu olan kişileri de çalıştırmalarını öğütlüyoruz.’ şeklinde konuştu.

Yılda iki kez
Eğitim ve istihdama hizmet ettiklerini hatırlatan  Karabağlar İŞKUR Şube Müdürü Yalçın Altun ise,  “Yılda iki defa ilana çıkılıyor. Eğitimlerden yararlanmak isteyenlerin  ilanları  takip edip başvuru yapmaları gerekiyor. Programa kabul edildikleri takdirde, kendi işlerini kurabilmeleri için öncelikle sertifika alacaklar, sonra hibe projelerine müracaat edebilecekler. Kredi alabilmek için mutlaka girişimcilik belgesine ihtiyaçları var. Burada, ‘Proje nasıl hazırlanır?’, ‘İşletmeleri ayakta tutmak için neler gerekir?’ gibi konularda kursiyerlerimizi eğitiyoruz.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum