google92207d2cbecf4788.html

MaviBahçe'den 2. STK Buluşması

İzmir’in yaşam merkezi MaviBahçe, sivil toplum kuruluşlarının buluşmasına ev sahipliği yaptı.

MaviBahçe'den 2. STK Buluşması
27 Kasım 2022 - 22:16
100 STK MaviBahçe’de tanıtım yaptı
İzmir’in yaşam merkezi MaviBahçe, sivil toplum kuruluşlarının buluşmasına ev sahipliği yaptı. Bu yıl 2. kez düzenlenen MaviBahçe STK Buluşmaları, çalışmaları ile fark yaratan 100 sivil toplum kuruluşunu bir araya getirdi.

Etkinliğin açılışına İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen, İzmir Kent Konseyi İcra Kurulu Üyesi Adnan Yüksel Gürüz ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve üyeleri katıldı.
Protokol üyeleri açılış töreninde yaptıkları konuşmalarda sivil toplumun önemine dikkat çekerken, buluşmaya ev sahipliği yapan MaviBahçe Yaşam Merkezi’ne de teşekkürlerini sundular.

Pandemi öncesinde ilki yapılan ve büyük ilgi gören STK Buluşması 4 gün boyunca sürdü.  Her gün 25 STK MaviBahçe Kent Meydanı’nda açtıkları stand ile kendileri tanıtma imkanı bulurken, Mavi Bahçe misafirlerine de çalışmalarını anlatarak, kurumları için gelir elde etme şansını da yakaladılar.

İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle 100 Sivil Toplum Kuruluşunu ağırlayan MaviBahçe Yaşam Merkezi, bu etkinlik ile İzmirlilerin sivil toplum kuruluşlarını yakından tanımasını sağlarken, Toplumsal hayatta insanlara hizmet etmeyi amaçlayan STK’ların hedeflerini de hayata geçirmeleri için bir köprü görevi üstlendi.

STK Buluşmaları’nın ilk gününde açılış konuşmalarının ardından yapılan açılış sohbetinde Prof. Aylin Göztaş, Nedim Atilla, Doç. Aslı Elgün ve Dr. Faik Kartelli “Sivil Toplumda Bugün” konusunu ele alarak görüşlerini misafirlerle paylaştılar. Oturumun ikinci gününde de “Fonlara Ulaşım ve Proje Yazma//Ölçme ve Değerlendirme”  ile “Toplumsal Hareketlere Katılım ve Dijital Topluluk Medyası” konularında sunumlar gerçekleştirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum