google92207d2cbecf4788.html

Kaymakam Mehmet Türköz Foçalı gazetecilerle bir araya geldi

İzmir’n Foça İlçesi Kaymakamı Mehmet Türköz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kaymakam Mehmet Türköz Foçalı gazetecilerle bir araya geldi
10 Ocak 2023 - 20:23

İzmir’n Foça İlçesi Kaymakamı Mehmet Türköz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türköz vatandaşın doğru ve eksiksiz bilgi alma hakkının önemine vurgu yaparak gazetecileri kutladı.

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz’ün ilçe merkezindeki bir kafede düzenlediği kahvaltılı kutlama etkinliğine Anadolu Ajansı Muhabiri Burcu Toptaş, İHA Muhabiri Ersoy Toptaş, TRT Haber ve DHA Muhabiri Seyfi Gül ile Foça Gazete sahibi Servet Vural katıldı. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ahmet Özdemir’de etkinlikte hazır bulundu.
 

İLÇEMİZ HALKI ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

İlçe ve gazetecilerin sorunları hakkında katılımcılardan bilgi de alan Foça Kaymakamı Mehmet Türköz basın meslek ilkeleri doğrultusunda görevlerini yürüten gazetecilere teşekkür etti. Mehmet Türköz; “Halkımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi konusunda çaba gösteren, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkıları olan basın mensuplarına ilçemiz halkı adına teşekkür ediyor, basın meslek ilkeleri doğrultusunda görevlerini yürüten başta yerel gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü kutluyorum” dedi.
 
Kaymakam Türköz ile günün anısına fotoğraf çektiren gazeteciler de bugünün aynı zamanda İdareciler Günü olduğunu hatırlatarak Kaymakam Türköz ve nezdinde ilçemizde görev yapan tüm idarecileri kutladıklarını dile getirdiler.
 

EMEK VE GÖNÜL İŞİ

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz Kaymakamlık resmi sosyal medya hesabından da bir mesaj yayınlayarak basın mesleğine emek ve gönül verenlere iyi dileklerini iletti.
 
Türköz’ün mesajı şöyle; “Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.
Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.

Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüz dünyasında, medya hayati bir önem taşımaktadır. Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı günümüzde, gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır.

Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin,...ilimizin ve ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu önemli işe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor, ebediyete irtihal eden basın mensuplarını rahmetle anıyor; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”
 
Seyfi GÜL 

YORUMLAR

  • 0 Yorum