google92207d2cbecf4788.html

Karşıyakalılar açık havada müzik şöleni yaşadı

Yaz boyunca düzenlediği renkli etkinliklerle yaşamı sokağa taşıyan Karşıyaka Belediyesi, açık hava buluşmalarını Eylül ayında da sürdürüyor.

Karşıyakalılar açık havada müzik şöleni yaşadı
24 Eylül 2023 - 22:36
Yaz boyunca düzenlediği renkli etkinliklerle yaşamı sokağa taşıyan Karşıyaka Belediyesi, açık hava buluşmalarını Eylül ayında da sürdürüyor. Bu kapsamda ‘2. Alaybey Mahalle Şenliği’nde bir araya gelen vatandaşlar, Şef Hüseyin Tolu yönetimindeki konserle yazın son günlerinin tadını çıkardı.  Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da keyifli etkinliğe katılarak mahalle sakinlerinin coşkusuna ortak oldu, şarkılara alkışlarla eşlik etti. 

Karşıyaka Belediyesi tarafından Tersane Kafe yanındaki Muammer Aksoy Parkı’nda düzenlenen ‘2. Alaybey Mahalle Şenliği’ büyük coşkuya sahne oldu. Parkı ve sahil boyunu dolduran her yaştan vatandaşlar, Şef Hüseyin Tolu yönetimindeki ‘Gün Batımı Konseri’ ile keyif dolu bir akşam yaşadı. Yüzlerce kişi, koronun seslendirdiği eserlere alkışlarla ve danslarla eşlik etti. Gecede sahneye çıkan koristler arasında Alaybey Mahalle Muhtarı Servin Akkuş da yer aldı. 

BAŞKAN TUGAY’A NAZAR BONCUĞU
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Başkan Yardımcısı Berkhan Alptekin ve Belediye Orkestra Müdürü Şükran Amcalar da etkinliği vatandaşlar ile birlikte takip etti. Yurttaşların yoğun ilgi ve destek gösterdiği Başkan Tugay’a, koristler ve müzisyenler tarafından konser arasında nazar boncuğu takıldı.

“SİZLERLE HER GÜN AYRI GÜZEL”
Çok keyifli bir akşam yaşadıklarını belirten Tugay “Karşıyaka'mızda hatıralarda yer edecek anları paylaşmayı önemsiyoruz. Bu güzel coğrafyada yaşamak bizlerin yüzünde gülümsemeye neden oluyor. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere, sahne alan sanatçılarımıza, saz ekibimize ve katılım gösteren komşularımıza teşekkür ediyorum. Hüseyin hocamızın yaşı çok genç, güzel çalışmaları var. Her yeni yaptığı konserde bizleri şaşırtıyor, daha güzel çalışmalar ortaya koyacağı da ortada. Karşıyakalılarla beraber olduğum, sizlerin başkanı olduğumu hissettiğim her gün ayrı bir güzel. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Karşıyaka’nın aydınlığı hiçbir yerin aydınlığına benzemiyor. Bu akşam buradaki tüm dünya görse burası gibi aydın olmak ister” dedi. 

“KÜLTÜR SANATIN BAŞKENTİYİZ”
Konserin koristlerinden Alaybey Muhtarı Akkuş ise konuşmasında şunları kaydetti: “Müziğin birleştirici gücüyle aynı duyguları yaşamak, sıkıntılarla mücadele ettiğimiz bu dönemde hepimize iyi geliyor. Çünkü biz kültür ve sanatın başkenti Karşıyaka’yız. Alaybey Mahalle Şenliği geçen yıl da düzenlendi; değerli hocam Şef Hüseyin Tolu ile küçük bir park konseri fikri ile başladı. Konserimizi daha da büyüterek Alaybey sahiline taşıma fırsatı bulduk. Başta Karşıyaka Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a ve emeği geçen, katılan herkese teşekkür ederim.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum