google92207d2cbecf4788.html

Karşıyaka Belediyesi, sertifikalı kurslarla istihdama destek sunuyor

Karşıyaka Belediyesi, düzenlediği kurslar ile katılımcıların ilgi alanlarında yeteneklerini geliştirmesini ve profesyonel ortamlarda tecrübe kazanmasını sağlıyor.

Karşıyaka Belediyesi, sertifikalı kurslarla istihdama destek sunuyor
23 Ocak 2024 - 00:33
Karşıyaka Belediyesi, düzenlediği kurslar ile katılımcıların ilgi alanlarında yeteneklerini geliştirmesini ve profesyonel ortamlarda tecrübe kazanmasını sağlıyor. Kursları tamamlayan katılımcılar, sektörde istihdam edilebildiği gibi kendi işletmelerini kurarak da iş hayatına atılabiliyor. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz ile Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi’nin düzenlediği kurslarımızda kadının toplumsal hayattaki yerini güçlendirecek, ekonomik hayata daha fazla dahil olmasını sağlayacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi Kadın Aile ve Hizmetleri Müdürlüğü’nün Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlediği sertifikalı pasta yapım kursu tamamlandı. Meslek edindirme ve istihdama destek sağlamak amacıyla başlatılan kurs sayesinde pasta yapım ve sunumu çırakları yetiştirilirken, sektördeki istihdam açığının kapanmasına da destek sunuldu. Toplam 512 saatlik kursu tamamlayarak sertifikalarını alan öğrenciler, sektörde istihdam edilebildiği gibi kendi işletmelerini kurarak iş hayatına atılabiliyorlar. 
  
ELLERİNDE LEZZET VAR
Kursiyerlere iş başvurularında ve kendi işlerini kurmalarında kullanabilecekleri sertifikalar verdiklerini ifade eden pasta yapım ustası Begüm Özbek, “Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi’nin imkanlarıyla her kurs döneminde 15 öğrencimize pastacılık üzerine ders veriyoruz. Kursiyerlerimiz 22 modül ders alıyorlar. Toplamda 512 saatlik bir eğitim oluyor. Her modül öncesi teorik bilgiler ders olarak verilip, devamında uygulama yapılıyor. Modül sonlarında da öğrencilerimiz sınav oluyor. Çok farklı yöntem ve teknikle gerçekleştiren bu kursların öğrencilere çok büyük faydasının olduğunu gördüm. Hayatta var olmak isteyen kadınlara yol açıyor. Normal hayatında pastacılık ile uğraşan kişiler de burada bilgilerini pekiştiriyor ya da yeni bilgiler öğreniyorlar. Unlu mamuller sektöründe ara eleman ve eleman açığı çok fazla. Kursiyerlerden bazıları da girişimde bulunarak kendi işletmelerini açma yolunda adımlar atıyorlar. Bazı kursiyerlerimiz de sosyal medya üzerinden müşteri toplayıp siparişler alıyorlar. Özetle kursumuz iş sahibi yapıyor” ifadelerini kullandı.

DESTEK SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, istihdama destek olan kursları çok önemsediklerini belirterek, “Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut ekonomik durumda ailelerin her türlü desteğe ihtiyacı olduğu ortada. Sektörün de eleman ihtiyacı var. Biz de bu noktada devreye girerek hem sektörün ihtiyaç duyduğu elemanı yetiştiriyor hem de yurttaşlarımızın gelir elde edeceği ya da yeteneklerini gelir kapısı haline getirerek daha mutlu bir çalışma hayatına erişeceği çözümler üretiyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz ile Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi’nin düzenlediği kurslarımızda kadının toplumsal hayattaki yerini güçlendirecek, ekonomik hayata daha fazla dahil olmasını sağlayacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Uzman eğitici kadrolar ve teknik altyapı ile donanımlı mezunlar veriyoruz. Kurslarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İhtiyaç devam ettiği sürece kurslar düzenlemeye ve istihdama destek sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum