google92207d2cbecf4788.html

İzmirli Parla sörfte tarih yazdı: Hem Dünya hem Avrupa Şampiyonu

İzmirli Sörfçü Parla Kabasakal, hem Avrupa hem Dünya Şampiyonu olan tek sporcu olarak tarihe geçti.

İzmirli Parla sörfte tarih yazdı: Hem Dünya hem Avrupa Şampiyonu
07 Ağustos 2023 - 21:57
Emr Windsurf ve Yelken Spor Kulübü sporcusu Parla Kabasakal, Fransa’daki 2023 Techno 293 Dünya Şampiyonası’nda U13 Kızlar Kategorisi'nde Dünya Şampiyonu oldu. Geçtiğimiz aylarda İtalya’da düzenlenen 2023 Techno 293 Avrupa Şampiyonası’nda yine aynı kategoride Avrupa Şampiyonu olan Kabasakal, hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonu olan tek sporcu oldu
 
EMR Windsurf ve Yelken Kulübü, Fransa’nın Quiberon bölgesinde gerçekleşen ve dünyanın birçok ülkesinden sporcunun yarıştığı 2023 Techno 293 Dünya Şampiyonası’nda rüzgar gibi esti. Şampiyonaya üç sporcusu ile katılan Emr Windsurf ve Yelken Spor Kulübü, yine tarih yazdı. Emr Windsurf ve Yelken Spor Kulübü sporcusu Parla Kabasakal, U13 Kızlar Kategorisi’nde “Dünya Şampiyonu” olarak İzmir’i gururlandırdı. Öte yandan 12 ülkeden 37 sporcunun yarıştığı Techno 293 U15 Kızlar kategorisinde Ela Baskak 7’nci, 11 ülkeden 63 sporcunun yarıştığı Techno 293 U15 Erkekler kategorisinde ise Demir Alabalık 6’ncı sırada yer aldı.

EMR Windsurf ve Yelken Kulübü Başkanı Kadri Özkan sporcularının her biriyle gurur duyduklarını belirterek “Çok emek veriyoruz. Sporcularımıza güvenim tam, Türkiye’ye çok daha büyük şampiyonluklar getireceğiz” dedi. Kulüp Antrenörü Emirşah Polat da “Hem Avrupa hem de Dünya şampiyonluğu olan tek antrenörüm, tek kulübüz. Bizim için tarifi olmayan bir mutluluk, tarifi olmayan bir gurur. Sporcularımız ve aileleriyle yürüttüğümüz güzel işbirliği sayesinde tarih yazmaya devam edeceğiz. Parla’yı, Ela’yı, Demir’i ve yarışlara katılarak bizi gururlandıran tüm sporcularımızı, emek veren herkesi kutluyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum