google92207d2cbecf4788.html

"İzmir'e Renk Ol" illüstrasyon yarışması başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmir’e Renk Ol” adıyla İllüstrasyon Yarışması düzenliyor. Teması “Farklılıklarla Ahenk” olan yarışmaya başvurular 3 Ağustos’ta başlıyor.

"İzmir'e Renk Ol" illüstrasyon yarışması başlıyor!
31 Temmuz 2023 - 23:29

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmir’e Renk Ol” adıyla İllüstrasyon Yarışması düzenliyor. Teması “Farklılıklarla Ahenk” olan yarışmaya başvurular 3 Ağustos’ta başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği “İzmir’e Renk Ol” illüstrasyon yarışmasının teması “Farklılıklarla Ahenk” olarak belirlendi. İzmir’in uyum kültürünü yansıtan illüstrasyonlar için bir çağrı niteliğinde olan yarışma 3 Ağustos’ta başvurulara açılacak. Yarışmaya katılacakların İzmir Saat Kulesi’ni farklılıklarla ahengin bir simgesi olarak yansıtmaları bekleniyor.

Birçok teknik kullanılabilecek

“İzmir’e Renk Ol” illüstrasyon yarışmasında Saat Kulesi’nin silueti üzerinde yapılacak çalışmalarda katılımcılar grafik, illüstrasyon, karikatür, resim, çizim, sketch gibi birçok teknik kullanılabilecek.
Yarışma 3 Ağustos 2023 ve 19 Kasım 2023 tarihleri arasında herkesin katılımına açık olacak. Ulusal ve uluslararası ayrım gözetmeksizin bireysel ve olarak herkes başvuruda bulunabilecek.

Yarışmaya katılım şartları ise aşağıdaki gibi:

  • Yarışma her yaştan ve her düzeyden sanatsevere açık. Katılımcıların Türkiye sınırları içinde ikamet etmeleri gerekiyor.
  • Yarışmacıların illüstrasyonlarını Saat Kulesi'nin silueti üzerinde gerçekleştirmeleri gerekiyor. Ancak teknik açıdan herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Yarışmaya grafik, illüstrasyon, karikatür, resim, çizim, sketch ve benzeri tüm tekniklerle katılım kabul ediliyor.
  • Her katılımcı en fazla iki illüstrasyonla yarışmaya katılabiliyor.
  • Katılımcıların illüstrasyonlarında “Farklılıklarla Ahenk” konusunu vurgulamaları bekleniyor.

İlk üç kişi büyük ödülü alacak
“İzmir’e Renk Ol” illüstrasyon yarışmasının seçici kurulunda değerli sanatçılar Ömer Çam, Gürcan Özkan, Ömer Durmaz, Sedat Girgin, İlker Türe, Tarık Tolunay, Betül Çeçen ve Sevda Kaçtı yer alıyor.
Tek aşamalı yapılacak yarışmada birinciye 30.000 TL, ikinciye 25.000 TL, üçüncüye ise 20.000 TL verilecek. Üç katılımcı ise 5.000’er TL mansiyon ödülü kazanacak. Yarışma hakkında detaylı bilgiye beizmir.org üzerinden ulaşılabiliyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum