google92207d2cbecf4788.html

İtfaiye Haftası'nda sahne itfaiyeciler ve ailelerinin

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, bu yıl 100’üncü kez kutlanan İtfaiye Haftası kapsamındaki etkinlikleri sürdürüyor.

İtfaiye Haftası'nda sahne itfaiyeciler ve ailelerinin
30 Eylül 2023 - 10:36

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bu yıl 100’üncü kez kutlanan İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında özel bir gece düzenledi. İtfaiye personeli ile ailelerinden oluşan koronun verdiği konser büyük ilgi gördü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, bu yıl 100’üncü kez kutlanan İtfaiye Haftası kapsamındaki etkinlikleri sürdürüyor. İzmir İtfaiyesi, yangın söndürme ve arama kurtarma tatbikatları, halka yönelik eğitim çalışmalarının yanı sıra sanatsal etkinliklerle 25 Eylül-1 Ekim tarihlerine yayılan haftayı süsledi.  İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri iki önemli sergi ve bir konsere de imza attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Korosu Şefi İnanç Menekşe yönetiminde itfaiye çalışanları ve ailelerinden oluşan koro üyeleri, sözlerinde “yangın” geçen şarkıları seslendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse de konserde sahne aldı.
 

Özuslu: “Onlar bizim baş tacımızdır”

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki konsere İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, itfaiye personeli, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve yurttaşlar katıldı. Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “O kadar kutsal bir iş yapıyor ki itfaiyeciler. Dünyanın her yerinde en saygın meslek olarak kabul ediliyor itfaiyecilik. Aklımıza doğrudan fedakarlık geliyor. En zor anımızda bize el uzatan insanlar geliyor. Onlar bizim baş tacımızdır” dedi. 

Konserde ayrıca arama kurtarma derneklerinin “STK’lar Yarışıyor–Bu Yarış Gönüllere Yakışır Bir Yarış” yarışmasında etap ve genel klasman ödülleri verildi. İtfaiye Haftası kapsamında birimler arasında düzenlenen voleybol ve masa tenisi turnuvasının da ödülleri dağıtıldı.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum