google92207d2cbecf4788.html

Hazır giyimcilerden Avrupa hamlesi

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) en çok ihracatın gerçekleştirdikleri Avrupa pazarından bile çok düşük pay alındığını belirterek, bu pazardaki ihracat rakamlarını daha da artırmak için harekete geçti.

Hazır giyimcilerden Avrupa hamlesi
01 Aralık 2022 - 01:09

Avrupa’ya ihracatı katlamak için platform kuracaklar

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) en çok ihracatın gerçekleştirdikleri Avrupa pazarından bile çok düşük pay alındığını belirterek, bu pazardaki ihracat rakamlarını daha da artırmak için harekete geçti. İzmir’de Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD)  ev sahipliğinde gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında Avrupa pazarı için pazarlama yönünü güçlendirici, bu konudaki eksikleri giderici çalışmalara ağırlık verilmesi kararı alındı.
Bu karar kapsamda özel çalışmalar yapmak ve sektörü yabancı müşteri ile buluşturacak platformlar oluşturmak üzere bir komite kurulmasına karar verilirken, 2023 Ocak ayı sonunda Kıbrıs’ta düzenlenecek MHGF 2023 Arama Toplantısı’nda da ağırlıklı olarak ihracatın artırılması için projeler üzerinde çalışılacak.


“Avrupa’ya daha çok ihracat hedefi”

Dünyada pandemi sonrasında tedarik zincirinin değiştiğini ve Türkiye’nin Avrupa’ya yakınlığı nedeniyle birçok sektörde avantajlı duruma geldiğini belirten Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, bu avantajı daha da büyüterek sektörlerinin Avrupa’ya ihracatını artırmayı amaçladıklarını söyledi. Sektörlerinin ihracatta en büyük pazarının Avrupa olduğunu buna rağmen bu pazardan çok az pay aldıklarına işaret eden Öztürk, “Türkiye’nin bilgi ve deneyimi, nitelikli işgücü ve modern makine donanımına rağmen en yakın olduğumuz Avrupa pazarından bile çok düşük pay alıyoruz. Bundan sonraki süreçte pazarlama yönünü güçlendirici, bu konudaki eksikleri giderici çalışmalara ağırlık verme kararı aldık. Bu kapsamda özel çalışmalar yapacağız. Sektörü yabancı müşteri ile buluşturacak platformlar oluşturacağız. Bununla ilgili komite kuracağız. 2023 yılında Federasyon olarak bu amacımızı gerçekleştirmek için strateji oluşturarak, ilerleyeceğiz” dedi.


“İhracat payını artıracağız”

Toplantıya ev sahipliği yapan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı ve Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkan Yardımcısı Hayati Ertuğrul, İzmir’de sektör temsilcilerini ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, sektörün geleceğine dönük olarak fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Dünya genelinde bir resesyon yaşandığını, bu durumunun sektörlerini de olumsuz etkilediğinin altını çizen Ertuğrul, “Biz de federasyon olarak olumsuzlukların üstesinden gelmek için var olan pazarlarda daha da derinleşmek, daha önce girmediğimiz pazarlarda da yer almak istiyoruz. Bu konuda birçok proje planlıyoruz. Ortak akıl ile sektörümüzün ihracat payını daha da artırmak için 2023 yılında daha aktif olacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum