google92207d2cbecf4788.html

Gediz Deltası'nda kuş gözlem yürüyüşü

26 Mart Pazar günü Türkiye’nin en önemli doğal alanları arasında yer alan Gediz Deltası’nda kuş gözlem yürüyüşü düzenlenecek...

Gediz Deltası'nda kuş gözlem yürüyüşü
24 Mart 2023 - 23:07

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Derneği’nin işbirliğiyle 26 Mart Pazar günü Gediz Deltası’nda Kuş Gözlem Yürüyüşü düzenleniyor. UNESCO Dünya Doğa Mirası Adayı Gediz Deltası’ndaki yürüyüş için Kaklıç Kavşağı’nda buluşulacak.

26 Mart Pazar günü Türkiye’nin en önemli doğal alanları arasında yer alan Gediz Deltası’nda kuş gözlem yürüyüşü düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Derneği’nin düzenlediği ücretsiz etkinliğe katılmak isteyenlerin [email protected] adresinden kayıt yaptırması gerekiyor. Etkinlikte depremden etkilenip İzmir’e gelen ailelere öncelik verilecek ve katılım sınırlı sayıda tutulacak. Katılımcılar saat 14.45’te Kaklıç Kavşağı otobüs durağında buluşarak deltaya toplu hareket edecek.

Kuş göçü devam ediyor
Yaklaşık iki milyon yaşındaki Gediz Deltası binlerce kuşa, bitkiye ve insana ev sahipliği yapıyor. Delta, kum bantlarından tuzcul çayırlıklara, sazlıklardan geçici ıslak çayırlara, tuzcul bozkırlara ve makiye kadar pek çok farklı yaşam alanı içeriyor. Farklı yaşam alanları yüksek canlı çeşitliliğini beraberinde getiriyor. Gediz Deltası’nda ilkbahar kuş göçü devam ediyor. Buluşmamızda ilkbahar kuş göçüne ve kuşların üreme telaşına eşlik edeceğiz. Sumru, küçük kerkenez, arıkuşu, söğüt serçesi, saz kamışçını, kızıl sırtlı örümcek kuşu, kara kulaklı kuyrukkakan yürüyüşte gözlemleyebileceğimiz türler arasında.

YORUMLAR

  • 0 Yorum