google92207d2cbecf4788.html

Foça Belediyesi, Usta Şair Ataol Behramoğlu'nun Adını Yaşadığı Sokağa Veriyor

FOCALİ.COM – Foça Belediyesi, Türk edebiyatının önemli isimlerinden, usta şair Ataol Behramoğlu'nun adını, yaşamını sürdürdüğü sokağa vererek onurlandırıyor. Tören, 7 Ağustos 2025 Perşembe günü saat 19.30'da, Foça'daki "Mersinaki Caddesi 274. Sokak"ta gerçekleştirilecek.

Foça Belediyesi, Usta Şair Ataol Behramoğlu'nun Adını Yaşadığı Sokağa Veriyor
04 Ağustos 2025 - 21:56

Türk şiirinin usta ismi Ataol Behramoğlu'nun adı, yıllardır yaşadığı İzmir'in Foça ilçesindeki sokağa veriliyor. Foça Belediyesi'nin aldığı kararla, şairin ilham aldığı ve ikamet ettiği sokak, düzenlenen özel bir törenle "Ataol Behramoğlu Sokağı" adını alacak.

Türk edebiyatına kattığı değerli eserler ve düşünsel birikimle nesillere ilham veren Behramoğlu'nun adı, artık Foça'nın kültürel kimliğinin bir parçası haline geliyor. Bu anlamlı adım, şairin yıllardır yaşadığı ve ilham aldığı Foça'daki Mersinaki Caddesi 274. Sokak'a, (Evin Sitesi yanı) resmi olarak "Ataol Behramoğlu Sokağı" adının verilmesiyle gerçekleşecek.

Foça Belediyesi, bu özel törenle hem Behramoğlu'na duyduğu saygıyı ifade edecek hem de sanat ve edebiyata verdiği önemi vurgulayacak. Sanatseverler, edebiyat dünyasından isimler ve Foçalılar, şairin adının yaşadığı sokağa kazandırılacağı bu anlamlı töreni büyük bir ilgi ve heyecanla bekliyor. Törene, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ve belediye meclis üyeleri yanı sıra Ataol Behramoğlu, sevenleri ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

Tören, 7 Ağustos 2025 Perşembe günü saat 19.30’da gerçekleştirilecek. Belediyeden yapılan duyuruda "Dünya şairi, usta yazar ve çevirmen Ataol Behramoğlu’nun onuruna, yaşadığı sokağa ismini veriyoruz" denildi.  


YORUMLAR

  • 0 Yorum